понедельник, 6 июля 2015 г.

ЗАЛІЗНИЧНА СТАНЦІЯ «ЩОРС» ПРОДОВЖУЄ ФУНКЦІОНУВАТИ В ЗВИЧНОМУ РЕЖИМІ


Начальник ст. Щорс С.М. СИПЛИВИЙ з онуком Артемком, який під час нашої розмови приїхав із Бахмача. Виявилося, що донька й зять Станіслава Миколайовича також залізничники. Хто знає, можливо й онук продовжить династію працівників сталевих магістралей.
Начальник станції «Щорс» С.М. Сипливий відповів на кілька запитань нашого кореспондента.
- Станіславе Миколайовичу, пасажирів залізничного транспорту, місцем від’їзду чи приїзду яких є станція Щорс, дуже непокоїть той факт, що останнім часом припинили рухатися через наше місто два пасажирські поїзди. Чи не чекає нашу станцію у недалекій перспективі доля ст. Низківка?


- Я б не робив таких песимістичних прогнозів. Хоча дійсно, поїзди Барановичі - Харків і Барановичі – Херсон зараз ідуть через Чернігів. Раніше призначали й частково ходив через нашу станцію потяг Харків – Санкт-Петербург. Зазвичай це було з 16 травня по 16 червня, коли проводили ремонт колії. Зараз він іде через Чернігів і Ніжин, в один поїзд об’єднують два: Харків – Санкт-Петербуг і Київ – Санкт-Петербург. Тепер за добу через нашу станцію проходить лише один пасажирський поїзд №100/99 Мінськ – Новоолексіївка. Цей населений пункт знаходиться на межіі з Кримом (на жаль, після анексії півострова це стало реаліями нашого життя). Ще півтора року кінцевою точкою прибуття цього поїзда був Сімферополь. З осені буде відновлено рух через Щорс потяга 384/383 Барановичі – Харків і від ходитиме в звичному режимі.
- Здавалося, ще донедавна рух пасажирських поїздів через нашу станцію був доволі інтенсивним?
- Два роки тому в літній період з 20-ї години вечора до 8-ї ранку проходило дев’ять пасажирських поїздів. Зі Щорса можна було дістатися в Анапу чи Кисловодськ тощо. Зараз через анексію Криму та військові дії в Донецькій і Луганській областях з Білорусії до Росії потяги йдуть в обхід України. Давно вже не щоденно, а лише в суботу та неділю ходить дизель-поїзд Щорс – Гомель та Гомель – Щорс. Уранці він прибуває об 11-46, а назад вирушає о 17-17. Якщо хтось приїжджає в гості, то дуже зручно. І на святкові дні можна розраховувати - виділяють додаткові маршрути. Завбачуючи запитання наших пасажирів, скажу, що поки що не йдеться про відміну цього поїзда. Щодня ходить приміський дизель-поїзд Щорс – Бахмач о 5-00 та 17-07. З Бахмача до Щорса він прибуває о 10-36 та 22-42.
- Окремо хотілося спитати у Вас про вантажні перевезення.
- Помітно впали обсяги вантажних перевезень через нашу залізничну станцію. Приміром, якщо торік за червень з Гомеля приймали 39 поїздів, то у нинішньому червні їх було 19, відправили з нашої станції 35 у 2014, а цьогоріч за місяць – 16. Тобто скоротилися обсяги вантажних перевезень більш, ніж удвічі. Раніше до нас прибувало чимало вантажів із Донецького регіону.
- Станіславе Миколайовичу, залізнична станція Щорс – це доволі складний виробничий механізм. Будь-ласка, кілька слів про її працівників.
- Колектив у нас високопрофесійний, відповідальний. Середній вік працюючих – 40 років, усі 57 чоловік мають солідний трудовий стаж, великий досвід роботи на залізниці. Це і працівники руху, які займаються формуванням і розформуванням поїздів, подаванням вагонів під навантаження. Інша категорія фахівців приймає вагони, оформляє проїзні документи. З 4-ї ранку до 18-ї діє каса попереднього продажу квитків. Декому доводиться перебувати на робочому місці цілодобово. І хоча робочий тиждень у нас чотириденний, проте напруження надзвичайне. Адже залізниця не прощає непрофесіоналізму й легковажності та безвідповідальності. Тому так цінуємо фахові й ділові якості чергових по станції Н.І. Невмовенко та Н.Л. Кені, складачів поїздів О.Г. Анікеєнка та В.А. Семака, квиткового касира О.М.Кислої та старшого квиткового касира В.М. Олещенко, бригадира пункту комерційного огляду О.М. Артеменко та багато інших. Отже, підсумовуючи, скажу, що залізнична станція продовжує працювати в звичному режимі.
- Дякую за розмову.

Інтерв’ю взяла
Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий