среда, 1 июля 2015 г.

Чи припинять п’яниці сідати за кермо?


Протягом останнього часу на Щорсівщині спостерігалася тенденція до зменшення кількості п’яних водіїв автотранспорту. За словами начальника місцевого відділення ДАІ В.А. Пискуна,
якщо раніше таких порушників виявляли майже по дві сотні на рік, то з початку нинішнього року (станом на 23 червня) – 40. Переважна більшість з них – мешканці Щорса. Однак з них дев’ятеро порушили правила дорожнього руху вже у цьому місяці. Чи то спекотна погода почала якось специфічно діяти на деяких людей, чи ще щось… Цьогоріч один з п’яних водіїв намагався втекти від співробітників державтоінспекції. Та й взагалі – почастішали випадки відмови учасників дорожнього руху зупинятися на вимоги інспекторів ДАІ.
Проблема пиятики за кермом – давня і доволі гостра, державтоінспекція регулярно нагадує водіям про вимоги законодавства у сфері дотримання правил дорожнього руху, але, на жаль, не всі дослухаються до порад. У зв’язку з цим у частини населення району склалася думка, ніби правоохоронці не вживають заходів проти тих громадян, які полюбляють керувати транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Звісна річ, виявити абсолютно всіх, хто після чарки оковитої вирішив проїхатися «з вітерцем», просто неможливо. Однак попри таку ситуацію ДАІ робить чимало. І 40 складених цьогоріч протоколів є тому підтвердженням. Існує певна категорія наших земляків, які не раз наражалися на конфлікт із законом через схильність керувати автомобілем п’яними. Один з прикладів - мешканець Щорса Олександр Сидоренко. Лише за останні три роки співробітники державтоінспекції кілька разів фіксували порушення правил з його боку, причому двічі – саме за водіння транспортом напідпитку. Суд тоді призначив йому покарання у вигляді громадських робіт. Чи вплинули ці санкції на нього – сказати складно. Можливо, якщо б законодавство було більш суворим до тих, хто складає потенційну небезпеку на дорогах, то і ситуація виглядала б інакше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий