пятница, 21 февраля 2014 г.


Щорської районної ради (двадцять перша (позачергова) сесія шостого скликання) від 21 лютого 2014 року Про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення позбавлення статусу відокремленого підрозділу локомотивного депо Щорс та переведення його в статус оборотного депо відокремленого підрозділу – локомотивне депо Конотоп


З метою збереження статусу відокремленого підрозділу локомотивного депо Щорс, захисту соціальних прав працюючих, недопущення погіршення соціально-економічного становища району, керуючись ст.43 Закону України, “Про місцеве самоврядування в Україні”, районна рада вирішила:
1. Звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення позбавлення статусу відокремленого підрозділу локомотивного депо Щорс та переведення його в статус оборотного депо відокремленого підрозділу – локомотивне депо. (Звернення додається).
2. Голові райради І.Г.Орді направити Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та копію Звернення до «Укрзалізниці».
Голова районної ради І.Г.Орда


Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України
Копія: Укрзалізниці
Звернення щодо недопущення позбавлення статусу відокремленого підрозділу Локомотивне депо Щорс та переведення його в статус оборотного депо відокремленого підрозділу – локомотивне депо Конотоп

На території Щорського району проживає 24,6 тис. людей, громадян пенсійного віку - 8 317, працюючого населення - 5 765, з них на підприємствах залізниці в районі – 997. Депутати Щорської районної ради шостого скликання глибоко стурбовані тим, що на території району постійно зменшується кількість місцевих організацій, установ, колись самостійних, які реорганізовані у дочірні підприємства, філіали або приватні підприємства. Вважаємо, що у державі потрібен виважений, справедливий по відношенню до адміністративно-територіальних одиниць підхід до розміщення виробничих сил по території регіонів.
Наказом Генерального директора Укрзалізниці Болоболіна С.П. №402-Ц/од від 14.11.2013р. затверджені Плани заходів Укрзалізниці на 2013-2014 роки з реалізації Державної цільової програми реформування залізничного транспорту на 2010-2019 роки, згідно з якими постало питання про позбавлення статусу відокремленого підрозділу Локомотивне депо Щорс та переведення його в статус оборотного депо відокремленого підрозділу – локомотивне депо Конотоп.
Таким чином з цілісного підприємства залишиться частка з колективом 90 чол., а доля 128-ми працівників, що зайняті в цехах ремонту, - не вирішена. Працівники локомотивного депо мають відповідну залізничну освіту, працюють у галузі по 20-30 років, є єдиними годувальниками в своїх сім’ях, а при реформуванні залишаться без засобів до існування. На сьогоднішній день в локомотивному депо працює 218 чол., середній вік яких складає: по локомотивних бригадах - 40 років, по ремонтних цехах - 45 років. Локомотивне депо виконує не тільки експлуатаційну, а й підсобно-допоміжну роботу, основними видами якої є виконання деповських та капітальних ремонтів думпкарів, снігоочисників, повний огляд та промивальний ремонт котлів паровозів, виготовлення вузлів та деталей за заявками інших депо. Крім того, локомотивне депо – єдине в районі підприємство, яке надає послуги з металообробки для всіх діючих господарських суб’єктів району. Депутати Щорської районної ради шостого скликання за клопотанням трудового колективу звертаються з проханням не позбавляти локомотивне депо Щорс статусу відокремленого підрозділу та не допустити погіршення соціально-економічного становища району.
Прийнято на двадцять першій (позачерговій) сесії Щорської районної ради шостого скликання 21 лютого 2014 року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий