пятница, 28 февраля 2014 г.

Юний інтелектуал із Тур’ї

Хороша освіта – запорука успішного майбутнього наших дітей. Сьогодні серед безлічі навчальних закладів важливо знайти той, що сприяв би розвитку особистості саме вашої дитини і справді готував її до дорослого життя.



Павло Балін із с. Тур’я обрав Ніжинський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді, що функціонує на базі місцевого університету ім. Миколи Гоголя.
Павло знав про цей заклад не зі слів сторонніх людей. Тут, у класі іноземної філології, навчалася його старша сестра Ірина, нині вона студентка 5-го курсу Гоголівського вишу. У березні в ліцеї проводиться день відкритих дверей, коли можна ознайомитися з умовами вступу, навчання і проживання. Безпосередньо відчути атмосферу, яка панує в цьому закладі. Хлопець має хист до німецької мови, тому з трьох профільних класів – фізико-математичного, української й іноземної філології – звісно, вибрав останній, щоб вивчити ще й англійську.
Навчаючись у школі, Павло брав участь в обласній олімпіаді з німецької мови, у районній – з географії. А тепер він – призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з астрономії. Павло – дуже розумний, начитаний хлопець, одним словом – інтелектуал. Він учасник ліцейського клубу «Що? Де? Коли?». Їхня команда «Квінтесенція» пройшла у фінал чемпіонату серед школярів області «Віват, інтелект!». Знаходить першокурсник ліцею час і для занять спортом, грає у футбол. Удома любить через телескоп спостерігати за зоряним небом.
«Я дуже щасливий, що прийшов навчатися в цю велику родину, дізнався багато нового, навчився цінувати час, – говорить Павло. – Цей заклад дає знання усім, хто хоче їх здобути. Адже девізом університету імені Гоголя є латинський вислів Labore et Zelo – Працею і старанням».
Хлопець має чіткі плани на майбутнє і сподівається, що інтерес до вивчення наук, дослідження, пізнання чогось нового не покине його, адже знання – сила.
С.Цюпка

Комментариев нет:

Отправить комментарий