пятница, 28 февраля 2014 г.

Великий тренер, вдячні вихованці…

Минулої суботи у спортшколі відбувся відкритий турнір з настільного тенісу, присвячений пам’яті відомого тренера з цього виду спорту Є.І.Круша. (Нині вже покійного). У залі ДЮСШ зібралися 80 учасників змагань зі Щорса, Чернігова, Сосниці, Городні, Корюківки, Києва і чимало охочих повболівати за майстрів малої ракетки.



Є.І. Круш, приїхавши дуже давно у Щорс працювати вчителем, з часом став провідним популяризатором настільного тенісу. Сам майстер від природи, він мав ще й неймовірний хист тренера. На його рахунку – сотні підготованих учнів, які відзначилися хорошими результатами на змаганнях найрізноманітнішого рівня. Євген Іванович міг доступно і професійно пояснити підростаючому поколінню, як досягти перемоги. Його вихованці назавжди зберегли повагу і пам’ять про свого наставника. Є.І. Круш був визнаний як фахівець у тренерському середовищі нашої країни, його спортсменів колеги могли впізнати навіть за манерою гри. (В усьому відчувався почерк майстра).
Отже, учасники змагань були розподілені по чотирьох групах. Поміж дівчат безумовну перемогу здобула Я.Приходько, в О.Медведкіної – ІІ місце. У ветеранському розряді всі призові місця розібрали гості з Чернігова та Сосниці, а щорсівчанин А.Калашников трохи призупинився за крок до успіху й опинився на IV місці. Цікавою виявилася боротьба серед чоловіків, адже конкуренцію 30 дорослим склала юна Я.Приходько і таки увійшла до четвірки найкращих тенісистів. У групі хлопців приємно здивував ІІІ здобутим місцем Р.Паїн. Взагалі то він футболіст, настільним тенісом займається лише рік, проте досягнутий ним результат – вельми промовистий. На церемонії вшанування призери турніру отримали нагороди (їх надав міський голова Роман Зуб) і подарунки від благодійного фонду «Ми – разом».
Приємно, що на змагання прибуло багато вихованців Є.І. Круша. М.Ульянчич (нині – тренер збірної України), В.Лашук, В.Селех, І.Сарапін, Ю.Біба, А.Тітенко, А.Приходько та інші. Їм є що згадати, є що розповісти. Зокрема, і про людину, яка відкрила для них двері у масовий спорт, навчила грати і перемагати.
Як розповіла «Променю» тренер ДЮСШ Т.Сарапіна, можливо, турнір пам’яті Євгена Івановича стане щорічним і значно розширить географію представництва учасників.

Комментариев нет:

Отправить комментарий