пятница, 21 февраля 2014 г.

І у гори, і на море

Корюківська міжрайонна виконавча дирекція постійно реалізує путівки до санаторно-курортних закладів за всіма напрямками оздоровлення: органів травлення, дихання, системи кровообігу, нервової системи та хребта, органів опори та руху. Протягом року Корюківська міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності отримує путівки у санаторії з різними напрямками лікування: санаторії «Гурзуфський», «Ай-Петрі», «Бердянськ» оздоровлять вам органи дихання;
 імені Пирогова, «Конча-Заспа», «Авангард» та «Хмільник» потурбуються про органи опори та руху; «Шкло», «Лісова пісня», «Миргородкурорт», «Моршинкурорт», «Поляна», «Сонячне Закарпаття», «Трускавець» підлікують Вам органи травлення; «Конча-Заспа», «Нива»(Бердянськ), «Поділля» забезпечать покращення стану нервової системи та хребта. Запрошуємо страхувальників отримати санаторно-курортні путівки для лікування працюючих осіб та членів їх сімей у І –ІV кварталі 2014 року. Отримати таку путівку досить реально, але для цього необхідно витратити певну кількість часу.
Отже, розглянємо, як отримати путівку. Крок 1. Застрахована особа – працівник підприємства, установи, організації подає комісії (уповноваженому) із соціального страхування заяву про виділення путівки і довідку форми № 070/о, отриману в лікувальному закладі. Крок 2. Комісія (уповноважений) із соціального страхування приймає рішення про виділення путівки застрахованій особі. Крок 3. Застрахована особа здійснює часткову оплату вартості путівки через відділення банку на рахунок міжрайонної виконавчої дирекції відділення Фонду. Крок 4. Підприємство, установа, організація видає застрахованій особі заповнену путівку на санаторно-курортне лікування.
Застрахованим особам, які бажають отримати путівки на санаторно-курортне лікування також важливо знати, що путівки видаються виключно за основним місцем роботи; протягом року застрахованій особі може бути виділена лише одна путівка на санаторно-курортне лікування; путівка видається в період відпустки; часткова оплата за путівки складає: для дорослих 20%, для лікування дитини в супроводі дорослого 10%, для лікування двох дітей – безкоштовно. Неодноразово до міжрайонної виконавчої дирекції відділення Фонду звертались голови комісій (уповноважені) із соціального страхування підприємств, установ, організацій з питанням: чи потрібна довідка лікувального закладу для матері, якщо мати отримала за місцем своєї роботи путівку на санаторно-курортне лікування дитини у супроводі дорослого? Так, потрібна. Враховуючи те, що путівка на санаторно-курортне лікування, як у разі спільного санаторно-курортного лікування разом із дитиною, так і в разі супроводу дитини до дитячого санаторно-курортного закладу, є грошовим документом, що гарантує його власнику отримання послуг у санаторно-курортних закладах, вона має видаватися одному із застрахованих батьків за умови надання довідки медичного закладу за формою № 070/о. Перелік таких медичних послуг зазначається у путівці до санаторно-курортного закладу. Тому путівка видається лише за наявності медичних довідок і дорослого, і дитини. Крім зазначеного, хочеться підкреслити ще одну важливу деталь: путівки для лікування дитини або двох дітей у супроводі дорослого не підлягають поділу для спільного санаторно-курортного лікування, відповідно, двох дорослих або двох дорослих та дитини.
За більш детальною інформацією просимо вас звертатися до Корюківської міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8-А. Тел. (257) 3-12-36, 3-12-38 або м. Щорс вул. Щорса, 53 тел. 2-18-64.
Корюківська міжрайонна виконавча дирекція обласного відділення Фонду

Комментариев нет:

Отправить комментарий