пятница, 7 февраля 2014 г.

Повідомлення про оприлюднення рішення, проектів рішень 37 сесії 6 скликання Щорської міської ради від 31.01.2014 року та аналізів регуляторного впливу

Відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від населення, підприємств, установ, політичних партій та громадських організацій, на блозі газети «Промінь» promingazeta.blogspot.com будуть оприлюднені рішення
37 сесії 6 скликання Щорської міської ради: про внесення змін до рішення 24 сесії 6 скликання від 06.12.2012 року «Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Щорс»; про внесення змін до рішення 19 сесії Щорської міської ради 6 скликання від 10.07.2012 року «Про затвердження Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності з експертної грошової оцінки земельних ділянок державної та комунальної власності, що підлягає продажу»; про затвердження Положення про порядок надання ритуальних послуг на підвідомчій території Щорської міської ради та проекти рішень 37 сесії 6 скликання Щорської міської ради: про затвердження проекту Програми організації та проведення у 2014 році громадських робіт для населення м. Щорс; про внесення змін до рішення 34 сесії 6 скликання від 15.10.2013 року «Про затвердження Положення про Інспекцію з благоустрою міста Щорс»; про встановлення на 2014 рік нормативів відрахувань до міського бюджету частини прибутку КП «Щорська ЖЕД», а також аналізи регуляторного впливу від 31.01.2014 року.
Проекти спрямовані на удосконалення і деталізацію відповідних процедур, підвищення ефективності регулювання вищевказаних відносин.
З текстом рішень, проектами рішень та аналізами регуляторного впливу можна також ознайомитись у приміщенні Щорської міської ради. Зауваження та пропозиції, що надходитимуть від зацікавлених осіб, приймаються у письмовій формі протягом одного місяця з дня оприлюднення на блозі газети «Промінь» за адресою: 15200, м. Щорс, вул. К. Маркса, 5. Тел. 2 – 18 – 35.


Аналіз

регуляторного впливу проекту рішення Щорської міської ради «Про внесення змін до рішення 34 сесії 6 скликання від 15.10.2013 року «Про затвердження Положення про Інспекцію з благоустрою міста Щорс»

 1. Опис проблеми.
Метою прийняття та затвердження  даного регуляторного акту є приведення у відповідність між нормами Положення про адміністративну комісію виконавчого комітету Щорської міської ради та Положення про Інспекцію з благоустрою міста Щорс діяльність Адміністративної комісії виконавчого комітету Щорської міської ради та Інспекції з благоустрою міста Щорс.
2. Цілі регулювання
Основними цілями Положення є:
1. Досягнення позитивних змін в сфері благоустрою міста Щорс, дотримання чистоти та порядку.
 2. Звертання уваги громадян міста на контроль за дотриманням „Правил благоустрою території міста Щорс” та на протидію їх порушенням
 3. Встановлення порядку призначення, координації діяльності, прав та обов’язків  інспекторів.
3. Механізм реалізації цілей
Для реалізації поставлених цілей пропонується використовувати наступні механізми та реалізацію відповідних заходів.
 Регуляторним актом встановлюється організація та координація діяльності  інспекторів, порядок їх призначення та позбавлення повноважень, прав та обов’язків.  Зазначені основні завдання та функції інспекції, порядок проведення перевірок.
4. Аналіз вигод та витрат

Сфера впливу
Вигоди

Витрати

Органи місцевого самоврядування       

Приведення у відповідність між нормами Положення про адміністративну комісію виконавчого комітету Щорської міської ради та Положення про Інспекцію з благоустрою міста Щорс діяльність Адміністративної комісії виконавчого комітету Щорської міської ради та Інспекції з благоустрою міста Щорс
Відсутні





5. Прогноз результатів прийняття Положення
 Реалізація цілей даного проекту рішення  забезпечить реалізацію громадського контролю в сфері благоустрою території м. Щорс та буде сприяти досягненню позитивних змін в сфері благоустрою міста Щорс, дотримання у ньому чистоти та порядку.

 Проект рішення Щорської міської ради «Про внесення змін до рішення 34 сесії 6 скликання від 15.10.2013 року «Про затвердження Положення про Інспекцію з благоустрою міста Щорс»  розроблено Щорською міською радою.
 Аналіз регуляторного впливу підготовлено у відповідності зі ст.ст. 8, 9 Закону України „Про засади державної регуляторної политики у сфері господарської діяльності”.

Зауваження та пропозиції у письмовому вигляді до проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються до Щорської міської ради протягом одного календарного місяця з дня офіційного оприлюднення в письмовій формі за адресою: вул.. К.Маркса, 5, м. Щорс, тел.. 2-18-35.
Аналіз впливу регуляторного акту:  проекту рішення Щорської
міської ради «Про встановлення на 2014 рік нормативів відрахувань
до міського бюджету частини прибутку
КП «Щорська ЖЕД»

(далі - Аналіз),

розроблений на виконання вимог статті 8 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 року № 308.

1. Визначення проблеми – затвердження на 2014 рік нормативів відрахувань до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) КП «Щорська ЖЕД» за результатами фінансово-господарської діяльності повинно належним чином визначити порядок і нормативи сплати. Важливість проблеми полягає у встановленні такого рівня податку, щоб  комунальне підприємство змогло сплачувати його. Даний проект рішення розроблено відповідно до Податкового Кодексу України
2. Цілі – встановлення оптимальної частини прибутку (доходу), що має відраховуватися комунальним підприємством до міського бюджету .
3. Визначення та оцінка альтернативних способів. Можливі способи досягнення цілей.    Оцінка способу.    Причини відмови від альтернативних способів / аргументи щодо переваги обраного способу
Збереження існуючого стану   - на фоні зменшення питомої ваги прибуткових підприємств не є джерелом наповнення місцевого бюджету    встановлена ставка податку не дає можливості розвитку комунальних підприємств, рівень сплати податку є високим, що не стимулює підприємства на збільшення прибутків
Обраний спосіб :   - забезпечує досягнення цілей державного регулювання;
- повністю відповідає потребам у вирішенні проблеми;
- встановлює порядок і нормативи відрахування комунальним підприємством до міського бюджету частини прибутку (доходу)  відповідно до вимог чинного законодавства;
 - відповідає вимогам чинного законодавства;
- забезпечує реалізацію принципів державної регуляторної політики;
-упорядковує відносини між органами влади та комунальним підприємством.
 4. Механізми і заходи – визначені законодавчо, згідно  Податкового Кодексу України.
Проектом регуляторного акту пропонується визначити порядок і нормативи відрахування.
Реалізація такого регуляторного акта забезпечить дотримання єдиного прозорого механізму  порядку і нормативів відрахування КП «Щорська ЖЕД» до міського бюджету частини прибутку (доходу).
5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей –
Вплив зовнішніх факторів на дію регуляторного акта. На дію цього регуляторного акта негативно можуть вплинути економічна  криза та значні темпи інфляції. Ці фактори можуть значно знизити спроможність підприємства працювати прибутково. В результаті може зменшитися кількість надходжень до міського бюджету. Позитивно на дію регуляторного акта може вплинути подолання кризових явищ в економіці міста.
Оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акта - для впровадження вимог такого регуляторного акта не потрібно додаткових витрат з бюджету. Для адміністрування процесу немає необхідності створювати нові робочі місця.
Нагляд та контроль за додержанням вимог акта - періодичність здійснення контролю та нагляду за додержанням вимог цього регуляторного акта покладається на  виконком міської ради
6. Очікувані результати. Аналіз вигод та витрат. –
Сфера впливу.   Вигоди.  Витрати.
Інтереси держави. Реалізація державної політики в сфері комунального господарства та наповнень міських бюджетів.
Витрати на контроль за виконанням регуляторного акта не передбачається

Інтереси суб’єктів господарювання.  Зменшення збитків внаслідок постійного контролю за фінансовою діяльністю підприємств та реагування на виникнення негативних явищ    Сплата відрахування комунальним підприємством до міського бюджету частини прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності.
Витрати робочого часу, пов’язані з виконанням вимог акта будуть незначні
Інтереси громадян. Покращення соціального забезпечення. Не передбачається
7. Строк дії акта – до повторного відстеження (проводиться через один рік), з подальшим продовженням чи внесенням відповідних змін.
8.  Показники результативності:
Виходячи з цілей державного регулювання, визначені у другому розділі аналізу регуляторного впливу, для відстеження результативності цього регуляторного акта обрано такі показники:
Прогнозні значення статистичних показників:
Надходження відрахування до міського бюджету частини прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності  -    0 %.
Кількість КП,  які  є платниками відрахування  -    1.   
Рівень поінформованості суб’єктів господарювання стосовно основних положень регуляторного акта.    Проект рішення оприлюднюється також на сайті міської ради
9. Заходи з відстеження:
Базове відстеження результативності дії регуляторного акта здійснюється до дня набрання ним чинності.
Повторне відстеження результативності регуляторного акта здійснюється через рік з дня набрання ним чинності.
Періодичні відстеження результативності будуть здійснюватися  раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта, за умови його чинності.           
 Зауваження та пропозиції до проекту рішення 37  сесії 6 скликання Щорської міської ради  «Про встановлення на 2014 рік нормативів відрахувань до міського бюджету частини прибутку КП «Щорська ЖЕД»  приймаються протягом місяця з дня опублікування проекту в письмовій формі за адресою: м. Щорс. вул. К.Маркса. 5. Тел. 2 18 35


Аналіз впливу регуляторного акту:  проекту рішення Щорської
міської ради Про затвердження  проекту Програми організації та проведення у 2014 році  громадських робіт для  населення  м. Щорс

Цей аналіз регуляторного впливу ( надалі - Аналіз ) розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України  „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” від 11.09.03. р.№ 1160-ІУ та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.04 р. № 308 та визначає правові та організаційні засади реалізації проекту рішення Щорської міської ради  «Про затвердження  проекту Програми організації та проведення у 2014 році  громадських робіт для  населення  м. Щорс».

1. Визначення та аналіз проблеми.

Необхідність прийняття рішення «Про затвердження  проекту Програми організації та проведення у 2013 році  громадських робіт для  населення  м. Щорс»  виникла відповідно до  Закону України «Про зайнятість населення».
Для забезпечення тимчасової зайнятості населення, передусім осіб, зареєстрованих як безробітні, виконавчий комітет міської ради за участю  центру зайнятості на підприємствах комунальної власності і за договорами – на інших підприємствах організовує проведення громадських робіт.
Оплачувані громадські роботи повинні мати супільно корисну спрямованість і сприяти соціальному розвитку регіону.
Оплачувані громадські роботи організовуються з метою надання тимчасової роботи громадянам:
- які втратили роботу і заробіток, у першу чергу безробітними, а також молоді у період до призову на військовую службу, випускникам загальноосвітніх шкіл до направлення їх центром зайнятості на професійну підготовку, учнівській та студенській молоді у вільний від навчання час,
- які проходять перенавчання за направленням державної служби зайнятості у вільний від навчання час,
- зайнятим трудовою діяльністю, які виявили бажання працювати у вільний від основної робочи час,
- передпенсійного віку, пенсіонерам, інвалідам.
Все це обумовлює необхідність організації та проведення громадських робіт у 2014 році.

2. Визначення цілей державного регулювання.

Метою прийняття рішення є забезпечення тимчасової зайнятості населення, передусім осіб, зареєстрованих як безробітні.

3. Визначення та оцінка всіх прийнятих альтернативних способів досягнення встановлених цілей.

Відмова від організації та проведення  громадських робіт у 2014 році в даний час не може розглядатися як альтернатива досягнення визначеної вище цілі, оскільки це суперечить Закону України «Про зайнятість населення».

За умови необхідності організації та проведення громадських робіт у 2014 році альтернативами досягнення визначених цілей є:
- організація тимчасових робочих місць у більшої кількості від зазначеного у проекті рішення,
- організація тимчасових робочих місць у меньшої кількості від зазначеного у проекті рішення,
Збільшення кількості тимчасових робочих місць в умовах, невеликої кількості комунальних підприємств, маючих можливість оплачувати працю особам, залученим до участі у громадських роботах, може привести до зниження кількості фактично відпрацьованих робочих днів, що веде до зниження заробітної плати.
Альтернативний варіант зменшення кількості тимчасових робочих місць призведе до не забезпечення підприємств необхідною тимчасовою робочою силою.

4. Опис механізмів і заходів, які забезпечують розв”язання визначеної проблеми.

З метою забезпечення тимчасової зайнятості, забезпечення виконання соціальних функцій держави запроваджується організація та проведення  громадських робіт, визначених  Законом України «Про зайнятість населення».
З прийняттям даного регуляторного акту передбачається забезпечити в місті організацію та проведення  громадських робіт.

5. Обгрунтування можливості досягнення встановлених цілей.

Рішення про затвердження   Програми організації та проведення у 2014 році  громадських робіт для  населення  м. Щорс дасть можливість направлення  громадян, що забезпечить їх тимчасову зайнятість.
Досягнення визначених цілей регуляторного акту забезпечують також:
- визначенням видів робіт, які можуть застосовуватися під час організації громадських робіт,
- порядок фінансування оплачуваних громадських робіт,
- визначення переліку підприємств, на яких будуть організовуватись громадські роботи,
- угладання договорів міськрайонним центром зайнятості з підприємствами, на яких будуть організовуватися громадські роботи.

6. Визначення очікуваних результатів – метод аналізу вигод та втрат.

Прийняття регуляторного акту дозволить вирішити конкретні завдання щодо організації та проведення громадських робіт,  порядок їх фінансування, тимчасову зайнятість громадян.
В результаті організації та проведення оплачуваних громадських робіт дотримується право громадян на працю, закріплену Конституцією України.

7. Обгрунтування строку дії регуляторного акту.

Термін дії регуляторного акту пропонується встановити на 2014 рік. Відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» перегяд регуляторного акту може бути здійснений:
- за ініціатовою регуляторного органу, який прийняв відповідний регуляторний акт,
- в інших випадках, передбачених Конституцією та іншими законодавчими актами України.

8. Визначення показників результативності дії регуляторного акту.

Основним показником результативності дії регуляторного акту є кількість направлених на громадські роботи громадян.
Інформування зацікавлених суб”єктів господарювання про рішення Щорської міської ради буде здійснено шляхом його опублікування на сайті міської ради.

9. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акту.

Основний захід – проведення постійного моніторингу направлення громадян на оплачувані громадські роботи.
ТАБЛИЦЯ ОЧІКУВАНИХ ВИГОД ТА ВИТРАТ ВІД ОРГАНІЗАЦІЇ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

ВИГОДИ
ВИТРАТИ

Сфера інтересів підприємств

Сфера інтересів підприємств

Забезпечення необхідною робочою силою у визначенні строки.
               
Сфера інтересів держави

Виплата заробітної плати.


Сфера інтересів держави

Забезпечення тимчасової зайнятості населення, передусім осіб, зареєстрованих як безробітні.       

Фінансування громадських робіт з місцевих бюджетів.

Фінансування громадських робіт з Фонду загальнообов ” язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Сфера інтересів громадян

Сфера інтересів громадян

Захист громадян від безробіття .

Отримання додаткового заробітку.           

Додаткових витрат не потребує.


Зауваження та пропозиції до проекту рішення 37 сесії  сесії 6 скликання Щорської міської ради ради  «Про затвердження  проекту Програми організації та проведення у 2014 році  громадських робіт для  населення  м. Щорс» приймаються протягом місяця з дня опублікування проекту в письмовій формі за адресою: м. Щорс. вул. К.Маркса. 5. Тел. 2 18 35.
ПРОЕКТ
Додаток №_____



УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
ЩОРСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання
Тридцять сьома   сесія

РІШЕННЯ
Від   31 січня  2014 року

Про затвердження проекту
Програми організації та проведення у
2014 році громадських робіт для
населення м. Щорс


Відповідно до п. 22 частини 1 статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 31 Закону України „Про зайнятість населення”  та з метою організації тимчасової зайнятості осіб територіальної громади, Канівська міська  рада
1. Затвердити проект Програми організації та проведення у 2014 році громадських робіт для  населення м.Щорс (Додаток 1).
    2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну депутатську комісію з питань законності, регламенту, депутатської діяльності.     






Міський голова                                                                                           Р.І. Зуб





Додаток 1
до рішення 37 сесії 6 скликання
від 31 січня 2014 року

Програма організації та проведення у
2014 році громадських робіт для
населення м. Щорс

І. Загальні положення Програми
         Програма організації та проведення у 2014 році громадських робіт для
населення м. Щорс  розроблена відповідно до Законів України «Про зайнятість населення» та  «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».
ІІ. Мета програми
Залучення  максимально  широкого  кола  незайнятих  мешканців  м. Щорс  до  участі  у  виконанні    громадських  робіт, що  дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми міста у благоустрої.
Громадські роботи є видом суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, відповідають потребам певної адміністративно-територіальної одиниці та сприяють її соціальному розвитку. 
Громадські роботи - універсальний засіб активної політики держави щодо сприяння зайнятості населення, надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу і є джерелом додаткового прибутку та засобом переходу до постійного працевлаштування. Саме за рахунок тимчасової зайнятості можливо оперативно задовольнити потреби  у робочій силі для виконання певних видів робіт.
Роботи тимчасового характеру – оплачувані роботи, які організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці та матеріальної підтримки зареєстрованих безробітних та інших категорій осіб.

ІІІ. Фінансування громадських  робіт
Фінансування громадських робіт здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

IV. Перелік видів громадських робіт, що організовуються у м. Щорс у 2014 році.
Відповідно до вимог чинних законодавчих та нормативних актів громадські роботи повинні відповідати таким основним критеріям:
а) мають тимчасовий характер і для їх організації не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії;
б) можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня;
в) мають економічну, соціальну та екологічну користь для міста;
г) надають можливість тимчасового працевлаштування безробітних на роботи, що не потребують додаткової спеціальної, освітньої та кваліфікаційної підготовки.
До громадських робіт не відносяться роботи, що пов’язані з ризиком для життя, відповідно до Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26 січня 2005 року  № 15.
     Програмою організації та проведення у 2014 році громадських робіт для населення  м.  Щорс  визначається наступний перелік видів робіт, що матимуть суспільно корисну спрямованість, відповідатимуть потребам громади міста, нададуть додаткову соціальну підтримку і забезпечать тимчасову зайнятість осіб, які шукають роботу:
1. Упорядження меморіалів, пам'ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, утримання у належному стані цвинтарів.
2. Благоустрій та озеленення території міста, об'єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму. Ліквідація сміттєзвалищ та снігових заметів у місті.
3. Прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, вирубка чагарників вздовж доріг.
4. Відновлення та благоустрій природних джерел та водоймищ.
5. Впорядкування території міста з метою ліквідації наслідків надзвичайних подій та ситуацій, визнаних у встановленому порядку відповідно до діючого законодавства.
6. Роботи з відновлення, ремонту та догляду пам'яток архітектури, історії та культури, заповідників.
7. Роботи на будівництві або ремонті об'єктів соціальної сфери: шкіл, дитячих дошкільних закладів, спортивних майданчиків, закладів культури та інших об’єктів соціальної сфери.
8. Роботи, пов'язані з ремонтом приватних житлових будинків одиноких осіб, ветеранів війни, інвалідів, що проводяться за рішеннями місцевих органів влади.
9. Участь у Всеукраїнському перепису населення.
10. Інші загальнодоступні види трудової діяльності, які мають економічну, соціальну та екологічну користь для міста та сприяють його соціальному розвитку, мають тимчасовий характер та можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня.

V. Організація громадських робіт на підприємствах, в установах, організаціях м. Щорс у 2014 році
             Перелік підприємств, організацій, установ державної і комунальної власності, на яких планується організувати громадські роботи для безробітних та осіб, що шукають роботу, наведені у таблиці:
№ п/п

Найменування підприємства, організації, установи
1
2
1
Комунальне підприємство «Щорська житлово-експлуатаційна дільниця»
           У разі виникнення потреби в організації громадських робіт на інших підприємствах державної та комунальної власності такі роботи можуть бути організовані за зверненням виконавчого комітету міської ради.

VI. Організаційне забезпечення виконання програми
6.1. Систематично аналізувати потребу комунальних господарств та служб, що займаються проблемами благоустрою міста, соціального захисту  одиноких осіб та громадян похилого віку, інвалідів праці та війни, закладів  медицини, освіти та культури, з метою організації громадських робіт, залучення  до  їхнього  виконання  максимально  можливої  кількості  безробітних  громадян,  збільшення  тривалості  цих  робіт.
            6.2. Забезпечувати оперативне вирішення першочергових організаційних і матеріально-технічних проблем щодо організації і проведення   громадських  робіт,  залучаючи  до  їх  виконання,  перш  за  все,  громадян,  які  тривалий  час  перебувають  на  обліку  в  районному  центрі  зайнятості  і  не  отримують  допомогу  з  безробіття, а також безробітних, які  не можуть на рівних конкурувати на ринку праці і потребують соціального захисту.
6.3. Керівникам підприємств, організацій, установ, на базі яких будуть проводитися громадські роботи, призначити відповідальних осіб за організацію цих робіт для ведення необхідної документації та своєчасного обміну інформацією з районним центром зайнятості.
6.4. З особами, які  будуть брати участь в громадських роботах, укладаються  на  строк , що сумарно протягом  року не може перевищувати  180 календарних днів, строкові трудові договори для працевлаштування  на  створені  тимчасові  робочі місця.

VII. Фінансове та матеріально-технічне забезпечення
виконання Програми
7.1. Програмою передбачається фінансування  громадських робіт за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на паритетних засадах, а також коштів підприємств, організацій та установ міста, які організовують у себе  роботи тимчасового характеру або виступають у якості спонсорів таких робіт.
7.2. Для проведення у місті громадських робіт виділяється:
– з місцевого бюджету (для оплати праці безробітних громадян, що зайняті на роботах у комунальній та соціальній сфері) в розрізі одержувачів коштів:
           
№ п/п

Найменування підприємства, організації, установи
Обсяги фінансування з місцевого бюджету, грн.
1
Комунальне підприємство «Щорська житлово-експлуатаційна дільниця»
20 000


Всього


20 000

                7.3. Оплата  праці таких осіб здійснюється  за  фактично  виконану роботу  в розмірі , що не може  бути меншим , ніж мінімальний розмір заробітної плати , та відповідно до положень угоди.
                7.4.Необхідні матеріально-технічні ресурси, витратні матеріали, що використовуються в ході проведення громадських робіт, забезпечують замовники робіт відповідно до визначених обсягів.




Міський голова                                                                                                          Р.І. Зуб
ПРОЕКТ
Додаток №____



УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
ЩОРСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання
Тридцять сьома   сесія

РІШЕННЯ
Від   31  січня  2013 року

Про внесення змін до рішення 34 сесії 6 скликання
 від 15.10.2013 року «Про затвердження Положення
про Інспекцію з благоустрою міста  Щорс»

         У зв’язку з розбіжністю між нормами Положення про адміністративну комісію виконавчого комітету Щорської міської ради та Положенням про Інспекцію з благоустрою міста Щорс, враховуючи рекомендації постійної депутатської комісії з питань законності, регламенту, депутатської діяльності, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія міської ради вирішила:

         1. Внести зміни до рішення 34 сесії Щорської міської ради 6 скликання  від 15.10.2013 року «Про затвердження Положення про Інспекцію з благоустрою міста  Щорс», а саме:
У розділі 5.7. виключити абзац: «У випадку відсутності правопорушника на місці порушення, що унеможливлює складання протоколу з зазначенням відомостей про особу правопорушника, інспектор складають акт, в якому зазначають місце, час, зміст правопорушення та власника об’єкту, де відбулось правопорушення (або установу, підприємство, організацію, за якій закріплена територія) і передають до адміністративної комісії. В такому випадку, протокол про адміністративне правопорушення складається на правопорушника при його явці на засідання адміністративної комісії».
2. Затвердити проект Положення про Інспекцію з благоустрою міста Щорс з відповідними додатками з внесеними змінами згідно з Додатком 1 до даного рішення.
         3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  постійну депутатську комісію з питань законності, регламенту, депутатської діяльності.     


Міський голова                                                                                           Р.І. Зуб

                                                                                                                                                                                                                
 Додаток № 1
                                                                                                                                                                    до рішення 37 сесії 6 скликання
                                                                                                                                                                         Щорської міської ради
                                                                                                                                                                         Від 31 січня 2014 р.
Положення
про Інспекцію із благоустрою міста Щорс
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1 Інспекція з благоустрою міста Щорс (далі - Інспекція) утворюється в межах штатної чисельності комунального підприємства «Щорська ЖЕД » Щорської міської ради, як його структурний підрозділ, підпорядкована директору КП «Щорська ЖЕД», підзвітна виконавчому комітету Щорської міської ради (далі – Виконком) та Щорському міському голові (далі – Міський голова).
1.2.Повноваження інспекції поширюється на територію міста Щорс .
1.3. Інспекція створена з метою здійснення контролю за:
- дотриманням юридичними та фізичними особами вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», нормативно-правових актів, що регулюють відносини в сфері благоустрою, Правил благоустрою території міста Щорс.
     - станом благоустрою території м. Щорс, в тому числі озелененням, охороною зелених насаджень, створенням місць відпочинку громадян, утриманням в належному стані закріплених за підприємствами, установами, організаціями територій.
1.4. У своїй діяльності Інспекція керується Конституцією і законами України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими та нормативно-технічними актами центральних органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, її виконкому, розпорядженнями міського голови, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.
 1.5. Інспекція не є юридичною особою.
1.6. До складу інспекції входить інспектор (інспектори) з благоустрою міста, який (які) представляє (-ють) без доручення інспекцію у взаємовідносинах з фізичними і юридичними особами. Інспектор (інспектори) інспекції призначається на посаду та звільняється з посади директором КП «Щорська ЖЕДс» за погодженням з міським головою.
1.7. Діяльність працівника (-ків) Інспекції регламентується посадовими інструкціями, які затверджуються керівником.
 1.8. У цьому положенні терміни вживаються в значенні, визначеному Законами України «Про благоустрій населених пунктів», «Про місцеве самоврядування в Україні», Правилами благоустрою міста Щорс . 
1.9. Інспекція з благоустрою міста Щорс фінансується за рахунок міського бюджету.
2. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ІНСПЕКЦІЇ
2.1. Контроль за станом благоустрою м. Щорс.
2.2. Контроль за дотриманням правил благоустрою території м. Щорс, забезпечення чистоти та порядку в місті.
2.3. Сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою м. Щорс.
2.4. Притягнення винних до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою.
2.5. Профілактика запобігання правопорушень в сфері благоустрою.
 
3. ФУНКЦІЇ ІНСПЕКЦІЇ
3. Інспекція з благоустрою відповідно до покладених на неї завдань повинна:
3.1. Систематично проводити самостійні і спільні рейди та перевірки з Щорською санітарно-епідеміологічною службою та іншими службами для здійснення контролю за:
- станом благоустрою територій, закріплених та прилеглих до установ, підприємств, організацій, торгівельних точок тощо;
- накопичення побутових відходів біля нежитлових і житлових будинків, будинків приватного сектору та їх своєчасного вивозу;
- дотримання природоохоронного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності, фізичними особами у частині поводження з побутовими відходами ;
 - своєчасним прийняттям заходів до господарюючих суб’єктів, фізичним та юридичним особам, утворюючих стихійні звалення;
- розклеювання об’яв, афіш на стінах будівель, опорах та в інших не призначених для цього місцях;
- несвоєчасних усунень розкопувань;
- станом газонів та зелених насаджень міста, скверів и парків;
- самовільним встановленням рекламних конструкцій, інформаційно-рекламних плакатів, торгівельних лотків, кіосків, павільйонів, предметів ритуальної атрибутики;
- зміною меж акваторії та прибережні смуги водних об'єктів при виконанні будівельних та ремонтних робіт;
  - розпалення багать у не відведених для цього місцях;
-  здійснення миття транспортних засобів, прання білизни, купання тварин в санітарній зоні річок та водойм;
-  захаращенням пожежних проїздів на територіях, прилеглих до житлових будинків;
- розкидуванням сміття, недопалків, паперу, тари, ганчір'я тощо на вулицях, площах, парках, інших громадських місцях, а також спаленням сміття у контейнерах і урнах;
- вигулом та дресируванням домашніх тварин у не відведених  для цього місцях;
- використанням території зелених насаджень загального користування для посадки овочів та інших сільськогосподарських культур;
  - забрудненням проїжджої частини вулиць при перевезенні вантажів, виїзді автотранспорту з будівельних майданчиків.
3.2 Складає протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів для притягнення винних до відповідальності.
3.3. Готує пропозиції щодо подання позовів до суду про відшкодування шкоди, завданої об'єктам та елементам благоустрою внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою населених пунктів, Правил благоустрою території міста Щорс.
3.4. Контролює забезпечення чистоти і порядку в місті, очищення території та об'єктів від побутових відходів, безхазяйного майна, самовільно розміщених об'єктів та елементів благоустрою.
3.5. Бере участь в обговоренні проектів благоустрою об'єктів та елементів благоустрою міста, іншої технічної документації з питань благоустрою і вносить відповідні пропозиції на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, не залежно від форм власності.
3.6. Вносить пропозиції про розвиток та поліпшення стану об’єктів та елементів благоустрою міста, удосконалення Правил благоустрою території міста.
 3.7. Безпосередньо розглядає звернення та скарги підприємств, установ, організацій і громадян, що відносяться до її компетенції.
3.8. Здійснює профілактику порушень законодавства в сфері благоустрою населених пунктів.
3.9. Щомісячно інформує виконком Щорської міської ради про результати рейдів та перевірок.
3.10. Готує матеріали та пропозиції на засідання виконкому міської ради, її постійних комісій за своєю компетенцією, а також ініціює їх проведення.
3.11. Залучає громадських інспекторів з благоустрою до участі в перевірках та направляє їх до участі у перевірках шляхом оформлення відповідного направлення.
3.12. Веде облік підприємств, організацій, юридичних і фізичних осіб, що систематично порушують правила благоустрою, для передачі відомостей про їх у відповідні служби.
3.13. Інспекція в процесі виконання покладених на неї завдань взаємодіє з підприємствами, установами та організаціями.
3.14. Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.
 
4. ПРАВА ІНСПЕКЦІЇ
4.1 Складати приписи і  протоколи про адміністративні правопорушення в межах компетенції та порядку передбаченого діючим законодавством по відношенню до осіб, які порушують правила благоустрою, для притягнення винних до відповідальності.
 4.2. У випадках, передбаченого діючим законодавством про адміністративні правопорушення, передавати матеріали про адміністративні правопорушення на розгляд адміністративної комісії Виконавчого комітету Щорської міської ради.
4.3 Проводити рейди та перевірки територій та об'єктів населеного пункту щодо стану їх благоустрою і додержання підприємствами, установами, організаціями, громадянами законодавства у сфері благоустрою м. Щорс.
4.4. Надавати допомогу підприємствам, установам, організаціям та громадянам , в межах своїх повноважень, у поліпшені стану території та об'єктів благоустрою міста.
4.5. Здійснювати в межах своєї компетенції контроль за дотриманням законодавства в сфері благоустрою населених пунктів. Складати приписи щодо приведення об'єктів та елементів благоустрою міста до належного стану з визначенням строків проведення певних заходів.
4.6. Подавати у встановленому порядку пропозиції з розвитку та поліпшення стану благоустрою територій та об'єктів міста, удосконалення Правил благоустрою території міста.
4.7. Надавати інформацію органам державного контролю відповідно до законодавства.
4.8. Подавати пропозиції щодо подання до суду позовів про відшкодування шкоди, завданої об’єктам благоустрою міста, виявлені порушення законодавства у сфері благоустрою, Правил благоустрою міста, рішень міської ради, виконкому, розпоряджень міського голови та інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у цій сфері, в межах повноважень та прав, визначених цим положенням.
4.9. Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з керівниками) до розгляду питань, що належать до її компетенції.
4.10. Одержувати від центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб інформацію, документи і матеріали для виконання покладених на інспекцію завдань , не пізніше як у п’ятиденний термін з дня надання запиту.
4.11. Скликати у встановленому порядку наради за своєю компетенцією.
4.12. Набувати інших прав відповідно до законодавства.
 
5. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРОК
5.1. Інспектор має право брати участь у спільних рейдах та перевірках з Щорською санітарно-епідеміологічною службою й іншими службами. Графік зазначених спільних рейдів і перевірок затверджується виконкомом міської ради або міським головою. У разі термінової потреби у спірних рейдах і перевірках (в разі явного загальновідомого порушення законодавства у сфері благоустрою) інспектор залучається до рейду чи перевірки шляхом негайного повідомлення телефонограмою про об’єкт та строки перевірки.
5.2. Інспектор має право самостійно проводити планові та позапланові перевірки дотримання підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами-підприємцями, фізичними особами законодавства у сфері благоустрою.
5.3. Планові перевірки проводяться згідно щомісячного графіку, що затверджується директором КП «Щорська ЖЕД» за погодженням з міським головою.
5.4. Позапланові перевірки проводяться у разі надходження заяв, скарг, службових, доповідних записок або у разі явного загальновідомого порушення законодавства у сфері благоустрою.
5.5. При проведенні перевірок інспектор повинен мати при собі службове посвідчення та направлення на перевірку, що затверджується директором КП «Щорська ЖЕД».
5.6. Якщо під час перевірки виявленні причини та умови, які можуть спричинити порушення благоустрою, інспектор зобов’язаний скласти та видати офіційний документ – припис, який є обов’язковим для виконання в термін до десяти календарних діб особами, які його отримали.
     У приписі зазначається: дата і місце його складання, посада, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка склала припис, відомості про особу, на яку складений припис, та надаються пропозиції щодо усунення причин та умов, які спричиняють порушення благоустрою.
     Припис підписується особою, яка його склала і особою, на яку він складений.
     У разі відмови особи отримати припис в графі «Припис одержав» робиться про це запис.
     Якщо виявлені порушення стосуються робіт з озеленення,  косіння газонів, прибирання території, відсутності урн і т.п., порушник повинен усунути виявлені порушення в триденний термін після надання припису. В разі не усунення порушень, дані види робіт (за згодою міського голови) можуть виконуватися КП «Щорська ЖЕД», яке надає порушнику рахунок за виконані роботи. Витрати, понесені КП «Щорська ЖЕД» внаслідок виконання згаданих вище робіт, підлягають сплаті порушником в повному обсязі добровільно в п’ятиденний термін з дати отримання порушником рахунку і акту виконаних робіт чи стягуються в судовому порядку.
  5.7. Інспектор під час перевірки об’єкту благоустрою, виявивши порушення вимог Правил благоустрою, зобов’язаний на винну особу скласти протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
     При вчиненні однією посадовою чи фізичною особою двох або більше адміністративних правопорушень, протокол про вчинення адміністративного правопорушення складається за кожне правопорушення окремо.
     Протокол про адміністративне правопорушення складається відповідно до вимог чинного законодавства.
     У протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім’я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу порушника, місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення порушника, інші відомості, необхідні для вирішення справи.
     Якщо правопорушенням заподіяно матеріальну шкоду, про це також зазначається в протоколі.
     Протокол підписується особою, яка його склала і особою, яка вчинила адміністративне правопорушення; при наявності свідків і потерпілих протокол може бути підписано також і цими особами.
     У разі відмови особи, яка вчинила правопорушення, від підписання протоколу, в ньому робиться запис про це. Особа, яка вчинила правопорушення, має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, які додаються до протоколу, а також викласти мотиви свого відмовлення від його підписання.
      При складанні протоколу порушникові роз’яснюються його права і обов’язки, передбачені статтею 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення, про що робиться відмітка у протоколі.
5.8. Після складення протоколу, він у п’ятиденний строк надсилається на розгляд до адміністративної комісії виконавчого комітету Щорської міської ради.
5.9. Відшкодування майнової шкоди, заподіяної об’єкту благоустрою під час вчинення адміністративного правопорушення, здійснюється у Порядку встановленому Правилами благоустрою.
     В разі не усунення порушень, особою, винною у порушенні правил благоустрою, у разі якщо це не усунення може привести к погіршенню санітарно-епідеміологічної ситуації в місті, або спричинити інші негативні наслідки, роботи по усуненню наслідків цих правопорушень можуть виконуватися КП «Щорська ЖЕД» (за погодженням з міським головою), яке надає порушнику рахунок за виконані роботи. Витрати, понесені КП «Щорська ЖЕД» внаслідок виконання згаданих вище робіт, підлягають сплаті порушником в повному обсязі добровільно в п’ятиденний термін з дати отримання порушником рахунку і акту виконаних робіт чи стягуються в судовому порядку.
 5.10. Виконання робіт комунальним підприємством «Щорська ЖЕД» у випадках, зазначених в п.п. 5.6., 5.9. цього положення провадиться за цінами, встановленими для даного виду робіт на день виконання робіт. Виконання робіт включає в себе відшкодування витрат, понесених КП «Щорська ЖЕД» (паливно-мастильні матеріали та інше) та вартість робіт.
5.11. Форма посвідчення інспектора з благоустрою, форми приписів, актів перевірки і протоколів про порушення законодавства у сфері благоустрою затверджуються рішенням виконавчого комітету Щорької міської ради.

Міський голова                                                                                                                                                                                                 Р.І. Зуб

Додаток №_____
ПРОЕКТ



УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
ЩОРСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання
Тридцять сьома  сесія

РІШЕННЯ

Від  31 січня   2014 року

Про встановлення на 2014  рік нормативів
 відрахувань до міського бюджету частини
прибутку КП «Щорська ЖЕД»

Відповідно до п. 2 част. 1 ст. 69 Бюджетного кодексу України, керуючись  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія міської ради в и р і ш и л а :
           
1.     Затвердити на 2014 рік нормативи відрахувань до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) КП «Щорська ЖЕД» згідно Додатку 1.
2.     Встановити, що частина чистого прибутку (доходу) сплачується до загального фонду міського бюджету наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2014 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.
3.     Начальнику КП «Щорська ЖЕД» /Кошова Г.І./ забезпечити повноту та своєчасність відрахувань частини чистого прибутку до міського бюджету, керуючись при обрахунках діючими законодавчими та нормативно-правовими актами з цього питання.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію міської ради з питань комунальної власності та благоустрою міста.




Міський голова                                                                                            Р.І. Зуб






         
Додаток
                                                                                         до рішення сесії міської ради                                
                                                                                     від  31 січня 2014 року


Перелік
потенційних платників та нормативи відрахувань
до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу)
комунальних підприємств міської ради на 2014 рік

№ п/п
Код підприємства
Найменування комунальних підприємств, організацій
Нормативи відрахувань
частини прибутку підприємств на 2013 рік, %
1
2
3
4
1.
05623760
КП «Щорська ЖЕД»
0





Міський голова                                                                                                 Р.І. Зуб
  




УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
ЩОРСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання
Тридцять сьома   сесія

РІШЕННЯ
Від   31  січня  2013 року

Про внесення змін до рішення 24 сесії 6 скликання
 від 06.12.2012 року «Про затвердження Положення
про порядок залучення коштів замовників на розвиток
інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури
м. Щорс»

         Розглянувши рекомендацію адміністративної колегії Чернігівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, керуючись ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія міської ради вирішила:
         1. Внести зміни до рішення 24 сесії Щорської міської ради 6 скликання  від 06.12.2012 року «Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Щорс», а саме:
Доповнити п. 1.5. Положення такими словами :
«1.5.8. об'єктів,  передбачених   Державною   цільовою   програмою підготовки  та  проведення  в Україні фінальної частини чемпіонату Європи  2012  року  з  футболу, за рахунок коштів інвесторів;
 1.5.9. об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури, об’єктів енергетики,  зв’язку  та  дорожнього  господарства  (крім об’єктів дорожнього сервісу);
   1.5.10  об’єктів  у  межах  індустріальних  парків на замовлення ініціаторів  створення  індустріальних  парків,  керуючих компаній індустріальних парків, учасників індустріальних парків.»
 та читати Розділ 1.5. в  редакції згідно з Додатком 1 до даного рішення.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань законності, регламенту, депутатської діяльності. 


Міський голова                                                                                   Р.І. Зуб


Додаток 1
До рішення 37 сесії 6 скликання



1.5.До пайової участі не залучаються замовники у разі будівництва з дотриманням вимог чинного законодавства:
1.5.1об’єктів будь-якого призначення на замовлення державних органів або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;
1.5.2.будівель навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення;
1.5.3.будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;
1.5.4.індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів, господарських споруд, розташованих на відповідних земельних ділянках;
1.5.5.об’єктів комплексної забудови територій, що здійснюється за результатами інвестиційних конкурсів або аукціонів;
1.5.6.об’єктів будівництва за умови спорудження на цій земельній ділянці об’єктів соціальної інфраструктури;
1.5.7.об’єктів, що споруджуються замість тих, що пошкоджені або зруйновані внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру;
1.5.8. об'єктів,  передбачених   Державною   цільовою   програмою підготовки  та  проведення  в Україні фінальної частини чемпіонату Європи  2012  року  з  футболу, за рахунок коштів інвесторів;
 1.5.9. об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури, об’єктів енергетики,  зв’язку  та  дорожнього  господарства  (крім об’єктів дорожнього сервісу);
   1.5.10  об’єктів  у  межах  індустріальних  парків на замовлення ініціаторів  створення  індустріальних  парків,  керуючих компаній індустріальних парків, учасників індустріальних парків.





Міський голова                                                                              Р.І. Зуб
                                                        



УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
ЩОРСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання
Тридцять сьома  сесія

РІШЕННЯ
Від   31  січня   2014 року

    Про внесення змін до рішення  19 сесії Щорської
міської ради 6 скликання від 10.07.2012 року
«Про затвердження  Положення про конкурсний
відбір суб’єктів оціночної діяльності з експертної
 грошової оцінки земельних ділянок державної та
комунальної власності, що підлягає продажу»

З  метою приведення у відповідність до чинного законодавства діяльність Щорської міської ради та суб’єктів оціночної діяльності з експертної грошової оцінки земельних ділянок  комунальної власності, що підлягає продажу, враховуючи рекомендації депутатської комісії, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія міської ради в и р і ш и л а :
1. Внести зміни до рішення  19 сесії Щорської міської ради 6 скликання від 10.07.2012 року «Про затвердження  Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності з експертної  грошової оцінки земельних ділянок державної та комунальної власності, що підлягає продажу», а саме: виключити слово «земельних ділянок державної власності» у відповідних відмінках.
2. Затвердити  Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності з експертної  грошової оцінки земельних ділянок  комунальної власності, що підлягає продажу з відповідними додатками з внесеними змінами згідно з Додатком 1 до даного рішення.
3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань бюджету та соціального розвитку міста.



Міський голова                                                                                             Р.І. Зуб





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
  

Додаток 1
До рішення 37 сесії
 6 скликання

Положення
Про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності з експертної
грошової оцінки земельних ділянок комунальної
власності, що підлягає продажу

1. Визначення термінів
1. У Положенні про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності з експертної грошової оцінки земельних ділянок на території Щорської міської ради (далі – Положення), нижченаведені терміни вживаються в такому значенні:
1.1 суб’єкт оціночної діяльності
- фізична особа як суб’єкт підприємницької діяльності, яка отримала кваліфікаційне свідоцтво оцінювача з експертної грошової оцінки земельних ділянок та ліцензію на виконання землеоціночних робіт;
- юридична особа, яка отримала ліцензію на виконання землеоціночних робіт;
- юридична особа, яка має у своєму складі оцінювачівіз експертної грошової оцінки земельних ділянок із ліцензією на виконання вказаних робіт;
1.2 учасник конкурсу – оцінювач, який для участі у конкурсі подав до комісії необхідні документи, що визнані комісією такими, що відповідають вимогам чинного законодавства;
1.3 «бізнес-пропозиція» - документ, який містить відомості про учасника конкурсу щодо його кваліфікації, досвіду роботи з експертної оцінки, а також конкурсну пропозицію ( пропозиція учасника конкурсу щодо умов оплати відповідно до калькуляції витрат, терміну виконання робіт).
2. Загальні положення
2. Це Положення визначає процедуру конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності, яким доручається у випадках, передбачених чинним законодавством України, проведення експертної оцінки земельних ділянок на території Щорської міської ради для продажу міською радою земельних ділянок.
Відбір суб’єктів оціночної діяльності здійснюється конкурсною комісією, яка створюється розпорядженням міського голови і до складу якої входять представники міської ради, в тому числі представники органів земельних ресурсів, а також архітектури та містобудування. Всі процедурні питання по підготовці та проведенню конкурсу здійснює міська рада.
3.Комісія має право, у разі виявлення випадків зниження вартості ділянок, в подальшому відмовляти недобросовісним суб’єктам оціночної діяльності в участі у конкурсах.
4. Члени комісії не можуть мати майнові стосунки з учасниками конкурсу.
5. До участі в конкурсі допускаються суб’єкти оціночної діяльності , які, згідно з чинним законодавством України мають право проводити експертну оцінку земельних ділянок.
6.Критерієм оцінки учасників конкурсу є:
- достатній кваліфікаційний рівень необхідний для здійснення експертної грошової  оцінки земельної ділянки, посвідчений ліцензією та відповідними сертифікатами
- дозвіл експерта – оцінювача земель, підтверджений висновками експертизи виконаних ним звітів з експертної грошової  оцінки земельних ділянок або рецензіями ( за наявності)
- пропозиція щодо вартості виконання ним робіт з експертної грошової  оцінки земельної ділянки
- пропозиція щодо терміну виконання цих робіт
- виконання робіт з оцінки земельної ділянки  на умовах після оплати
Комісією можуть також бути враховані інші критерії, які сприяють найбільш об’єктивному визначенню переможця.
7.За рішенням комісії, учасники конкурсу можуть подавати інші документи, зокрема:
- звіти про експертну оцінку із визначенням вартості аналогічних земельних ділянок, виконані учасниками конкурсу протягом останнього року;
- висновок державної землевпорядної експертизи про виконані учасником конкурсу експертні роботи із зазначенням вартості земельних ділянок.

8.До документів, які подаються учасниками конкурсу, комісією можуть залучатися висновки контролюючих органів та інших державних установ щодо діяльності учасників конкурсу.
9.Ціна земельної ділянки визначається за експертною грошовою оцінкою, що проводиться організаціями, які мають відповідну ліцензію на виконання цього виду робіт, на замовлення органів місцевого самоврядування. Фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки здійснюється за рахунок внесеного покупцем авансу, що становить 10% вартості земельної ділянки, визначеної за нормативною грошовою оцінкою земельної ділянки.
3.Підготовка до проведення конкурсу
10. У разі прийняття рішення про проведенняґ конкурсу, інформація стосовно терміну його проведення, а також інформація про об’єкт оцінки публікується в газеті « Деснянська правда» або інших засобах масової інформації за 30 днів до оголошення дати проведення конкурсу.
11. Інформація про умови проведення конкурсу повинна включати:
     -  дату, час і місце його проведення;
     -  короткі відомості про об’єкт оцінки;
     - кінцевий термін прийому документів до комісії;
     - перелік документів, які слід подавати на розгляд комісії;
     - контактні телефони.
12. Учасники конкурсу подають комісії такі документи:
-          заяву на участь у конкурсі;
-          бізнес інформацію про претендента;
-          копію свідоцтва про реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності;
-          копію статуту( юридична особа);
-          копії документів, що підтверджують кваліфікацію працівників, які залучаються до оціночних робіт;
-          копію паспорта( 1,2 та сторінка з реєстрацією місця проживання для фізичних осіб)
-          копію ліцензії на проведення оціночних робіт.
13. Документи, зазначені у п.11 цього Положення, подаються до  комісії не пізніше ніж за 5(п’ять) днів до оголошення дати проведення конкурсу. Уразі невідповідності документів вимогам чинного законодавства України, цього Положення,а також у разі подання до комісії неповного пакету документів,
заява на участь у конкурсі не приймається.
14.Суб’єкт  оціночної діяльності має право відкликати свою заяву до кінцевого терміну прийому заяв, письмово повідомивши про це комісію.
4.Порядок проведення конкурсу
15. Конкурс проводиться за наявності не менше двох учасників. Засідання комісії є правомочним за умовами присутності 2/3 кількості її складу.
16.Комісія розглядає надані пропозиції і обговорює їх. Конверти учасників конкурсу з інформацією та пропозиціями розкриваються безпосередньо на засіданні комісії.
17. Учасник конкурсу, пропозиції якого найбільш повно відповідають умова і критеріям конкурсу, більшістю голосів присутніх членів комісії визначається переможцем. У разі наявності рівної кількості голосів, голос голови комісії є вирішальним.
18.За рішенням комісії, яке приймається більшістю голосів присутніх членів комісії, переможцем конкурсу може бути не визнано жодного з учасників.
Комісія може запропонувати учасникам конкурсу спільне здійснення експертної оцінки на договірних засадах, визначивши при цьому базового учасника конкурсу, з яким буде укладено договір на проведення оцінки земельної ділянки. У разі, якщо члени комісії входять до складу учасників конкурсу, вони не беруть участі у засіданні комісії щодо визначення переможця конкурсу.
19. Результати конкурсу оформляються протоколом, який підписується усіма присутніми на засіданні членами комісії і затверджуються міським головою.
20. У випадку надходження до комісії однієї заяви, комісія може прийняти рішення стосовно укладання з учасником конкурсу договору на проведення експертної оцінки, що зазначається у протоколі засідання комісії.

21.Затверджений протокол є підставою для укладання договору на проведення  експертної оцінки.
22. Протягом пяти днів з дня затвердження результатів конкурсу його учасникам надається інформація про результати конкурсу.
23.Інформація про конкурсні пропозиції розголошенню не підлягає.
24. Якщо учасники конкурсу не згодні з результатами конкурсу, вони можуть оскаржити рішення комісії в установленому законом порядку.
 5. Порядок укладення договорів про оплату авансового внеску.
  25. Договори про оплату авансового внеску укладаються у порядку, визначеному законодавством України, з врахуванням вимог, передбачених цим Положенням.     
26. Укладений сторонами договір оренди в частині істотних умов повинен відповідати типовому договору про оплату авансового внеску, який затверджується міською радою.
   27. Зміни та доповнення до договорів про оплату авансового внеску вносяться сторонами в порядку, передбаченому законодавством України, погоджуються з міським головою.


Додаток 2

 До рішення 19сесії 6 скликання від 10.07.2012 року

Договір про оплату авансового внеску

м.Щорс                                                                                         « ___»___________ року.
Попередньо ознайомлені з вимогами цивільного законодавства щодо недійсності угод, перебуваючи при здоровому розумі, ясній пам’яті та діючи добровільно, керуючись вимогами ст.128 Земельного кодексу України, ми, з однієї сторони: Щорська міська рада в особі міського голови _______________________________________________________ , що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Чернігівська обл.., м. Щорс, вул..К.Маркса, 5, надалі - «Сторона-1», а з іншої сторони ____________надалі – «Сторона – 2», а разом «Сторони» уклали цей договір про нижчевикладене:
1. Предметом цього договору є порядок та розмір сплати Стороною – 2 авансового внеску в рахунок оплати вартості земельної ділянки (цільове призначення, орієнтованою площею_______ (га). яка розташованою за адресою:_______________________________, яку має намір придбати Сторона 2, а також порядок його використання.
2. За рахунок внесеного Стороною – 2 авансу, Сторона – 1 здійснює фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки зазначеної у п.1 цього договору, що проводиться організаціями, які мають відповідну ліцензію на виконання цього виду робіт.
3. У разі укладання договору купівлі – продажу ціна земельної ділянки визначається за її експертною грошовою оцінкою але встановлюється рішенням сесії міської ради а сума авансового внеску зараховується до ціни продажу земельної ділянки.
4. Протягом _____________ днів з моменту укладання цього договору Сторона – 2сплачує Стороні -1 , на її рахунок  10 (десять) % вартості нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, зазначеної у п.1 цього договору, що становить _______________ грн.00 коп.
5. Підставою для початку фінансування робіт з проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки є рішення Сторони – 1 про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (якщо такий проект відсутній) та/або про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки.
6. У разі прийняття Стороною – 1 рішення про відмову в продажу земельної ділянки, зазначеної у п.1 цього договору, сума сплаченого авансу протягом 10 днів підлягає поверненню на розрахунковий /поточний рахунок Сторони – 2.
7. У разі відмови покупця від укладання договору купівлі-продажу земельної ділянки сума авансового внеску не повертається.
 Юридичні Адреси Сторін   
Сторна-1                                                                                    Сторна-1
Юридична адреса:                                                                     Юридична адреса:
Код                                                                                              Код
р/р                                                                                                Р/р
МФО                                                                                            МФО

________________                                                                      ________________
м.п                                                                                  м.п.





УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
ЩОРСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання
Тридцять сьома   сесія

РІШЕННЯ
Від   31 січня  2014 року

Про затвердження Положення про
 порядок надання ритуальних
послуг на підвідомчій території Щорської міської ради


             З метою створення належних умов для поховання, відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Законом України «Про поховання та похоронну справу», Постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004р. № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни», Наказами Державного комітету України з питань житлово - комунального господарства від 19.11.2003р. № 193 «Про затвердження нормативно - правових актів щодо реалізації Закону України «Про поховання та похоронну справу», Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.06.2006р. № 208 «Про запровадження ритуальної символіки на автотранспортних засобах суб’єктів господарювання, що надають ритуальні послуги з перевезення тіла померлого» (зі змінами від 21.12.2009р. № 405) та з метою врегулювання відносин при наданні ритуальних послуг, сесія міської ради вирішила:    

1. Затвердити Положення про порядок надання ритуальних послуг на території Щорської міської ради (Додаток 1).

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну депутатську комісію з питань законності, регламенту, депутатської діяльності.     



Міський голова                                                                                              Р.І.Зуб   




Додаток 1 до
рішення 37 сесії 6 скликання
ПОЛОЖЕННЯ
 про порядок надання ритуальних послуг
на території Щорської міської ради
1. Загальні положення
1.1.                Положення про порядок надання ритуальних послуг на території Щорської міської ради (надалі - Положення) розроблено відповідно до Закону України "Про поховання та похоронну справу", Наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.06.2006 № 208 „Про запровадження ритуальної символіки на автотранспортних засобах суб'єктів господарювання, що надають ритуальні послуги з перевезення тіла померлого" (зі змінами від 21.12.2009 №405), з метою врегулювання відносин при наданні ритуальних послуг на підвідомчій території міської ради.
1.2.      Це Положення є обов'язковим для виконання всіма суб'єктами господарювання, які працюють на ринку ритуальних послуг на  підвідомчій території Щорської міської ради .
1.3.         Організацію поховання померлих, надання передбачених необхідним мінімальним переліком окремих видів ритуальних послуг (додаток 1) та ритуальних послуг, непередбачених цим переліком, а також реалізацію предметів ритуальної належності у місті здійснює  комунальне підприємство КП «Щорська ЖЕД» (надалі - ритуальна служба).
1.4.   Надання ритуальних послуг та виготовлення предметів ритуальної належності може також здійснювати суб'єкт господарювання, що виявив бажання працювати на ринку ритуальних послуг (надалі - суб'єкт господарювання), який згідно із Законом України "Про поховання та похоронну справу" уклав договір з ритуальною службою про надання цих послуг (додаток 2).
1.5.                Ритуальна служба та суб'єкт господарювання при наданні ритуальних послуг повинні  керуватися у своїй діяльності Конституцією України, Законом України "Про поховання та похоронну справу", іншими нормативно-правовими актами у сфері поховання, а також цим Положенням.
1.6.      Ритуальна служба зобов'язана:
-       укладати договори-замовлення на організацію та проведення поховання;
-       організовувати поховання померлих згідно з договорами-замовленнями;
          -  створювати рівні умови для поховання померлого незалежно від раси, кольору шкіри, політичних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак;
-      організовувати виконання робіт із благоустрою місць поховань відповідно до кошторису за замовленням користувача місця поховання;
-      безоплатно виділяти місця для поховання померлого чи урни з  прахом померлого на кладовищі;
-       реєструвати поховання (підпоховання), перепоховання в Книзі реєстрації поховань та перепоховань померлих громадян (надалі-Книга реєстрації);
-       видавати  користувачу місця поховання свідоцтво про поховання, свідоцтво на броню (додаток 4);
         - у разі осквернення могил,  навмисного руйнування намогильних споруд готувати та подавати до виконавчого комітету міської ради відповідний акт про суму та характеристику збитку;
-    укладати із суб'єктом господарювання договори про надання ритуальних послуг;
-       здійснювати інші функції відповідно до Закону України "Про поховання та похоронну справу".
1.7. Для укладення договору про надання ритуальних послуг суб'єкт господарювання подає на ім'я керівника ритуальної служби відповідну заяву та додає до неї такі документи:
а)   копію довідки про включення до ЄДРПОУ для юридичної особи або про присвоєння ідентифікаційного номера для фізичної особи-підприємця;
б)    копію свідоцтва про державну реєстрацію;
  в) перелік послуг, які пропонуються   суб'єктом господарювання;
г)  режим роботи, номер телефону та місце знаходження.
Протягом 14 робочих днів від дня отримання заяви ритуальна служба укладає з суб'єктом господарювання договір про надання ритуальних послуг при наявності всього переліку документів, передбачених цим   пунктом.
Договір про надання ритуальних послуг між ритуальною службою та суб'єктом господарювання укладається на термін не менше ніж 3 роки або    за згодою сторін на інший термін.
1.8. Суб'єкту господарювання забороняється надавати ритуальні послуги без укладення із ритуальною службою договору про надання ритуальних послуг та відповідного договору-замовлення (додаток 3) з виконавцем волевиявлення померлого або особою, яка зобов'язалася поховати померлого, на підставі свідоцтва про смерть (надалі - Замовник).
1.9. Ритуальна служба забезпечує безперешкодний доступ на територію кладовища суб'єкта господарювання для виконання робіт, які зазначені в договорі про надання ритуальних послуг та договорі-замовленні на організацію та проведення поховання.
2. Порядок приймання, оформлення замовлення на поховання померлих та надання ритуальних послуг
 2.1.   На підставі свідоцтва про смерть, Замовник звертається до ритуальної служби або суб'єкта господарювання для укладення відповідного договору-замовлення на організацію та проведення поховання не пізніше ніж за 24 години до їх проведення.
 2.2. Після укладення договору-замовлення на організацію та проведення поховання Замовнику надається оформлений в установленому порядку рахунок-замовлення на надання ритуальних послуг, пов'язаних з  організацією  поховання та реалізацією предметів ритуальної належності. Попередньо Замовник ознайомлюється із тарифами по наданню ритуальних послуг.
 2.3. У разі придбання неякісних товарів ритуальної належності тобто таких, що неможливо використовувати відповідно до їх цільового призначення, Замовник має право вимагати від продавця (виробника предметів ритуальної належності):
-         безоплатного усунення недоліків товару;
-         відшкодування зазначених збитків;
-    заміни на аналогічний товар належної якості.
     3. Вимоги щодо порядку організації та проведення поховання
        3.1.   Кожне поховання померлого здійснюється в окремій могилі.
       3.2. Поховання померлих без певного місця проживання,  невпізнаних трупів   здійснюється ритуальною службою за рахунок коштів міського бюджету з відома Щорського РВ УМВС в Чернігівській області.
          Доставка в морг для встановлення причин смерті цієї категорії осіб здійснюється Щорським РВ УМВС в Чернігівській області.
 3.3. Після здійснення поховання, виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка взяла на себе зобов'язання поховати померлого, як користувачу місця поховання (надалі-користувач), в день звернення або не пізніше наступного за ним робочого дня,   видається відповідне свідоцтво про поховання (додаток 4), яке дає право на встановлення намогильної споруди в межах могили, вирішення питання про проведення підпоховання, облаштування місця поховання, здійснення інших дій, які не суперечать чинному законодавству.
Для одержання адміністративної послуги з оформлення свідоцтва про поховання до ритуальної служби  подаються документи:
-         паспорт особи-користувача місця поховання (оригінал і копія);
-           свідоцтво про смерть померлої   особи   (оригінал   і копія);
-    розрахунковий документ, що підтверджує про сплату коштів за надану послугу.
            3.4. На могилах, у межах наданої земельної ділянки, можуть установлюватися намогильні споруди та елементи благоустрою могили.
Після виконання робіт з облаштування могили користувач зобов'язаний забезпечити прибирання території біля могили та винесення сміття до спеціально відведених місць на кладовищі.
  3.5.        Перепоховання останків померлих допускається у виняткових випадках при наявності обґрунтованої причини.
Для прийняття рішення щодо здійснення перепоховання останків померлого, особа, яка здійснила поховання, звертається до виконкому міської ради та  подає такі документи:
-   заяву з обґрунтуванням причин перепоховання;
-   висновок органу санітарно-епідеміологічної служби про можливість ексгумації;
-      свідоцтво про смерть померлої особи;
-     довідку ритуальної служби про наявність місця на кладовищі в разі здійснення перепоховання останків.
За результатами розгляду поданих документів виконкомом міської ради згідно з регламентом (впродовж 30 днів після звернення)  приймається рішення про перепоховання останків померлого на інше місце поховання чи, у разі відсутності підстав, видається користувачу обґрунтована письмова відмова.
 3.6. Перевезення тіл померлих громадян повинно здійснюватися автотранспортними засобами, які відповідають вимогам Наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.06.2006 № 208 „Про запровадження ритуальної символіки на автотранспортних засобах суб'єктів господарювання, що надають ритуальні послуги з перевезення тіла померлого" (зі змінами від 21.12.2009 №405), згідно з яким на вищезазначеному транспорті повинно бути нанесено ритуальну символіку.
 3.7.Виконком міської ради може прийняти рішення про часткове або повне припинення поховання померлих у разі закриття кладовища, якщо на території кладовища немає вільних місць для облаштування нових могил, а поховання померлих можливо лише шляхом підпоховання в могилах за згодою користувачів.
                                                                                         
                                                                                                         Додаток  1
                                                                                            до  Положення  про порядок надання ритуальних послуг
на території Щорської міської ради

Необхідний  мінімальний перелік окремих видів ритуальних послуг

      1. Оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання.
     2.  Оформлення свідоцтва про поховання.   
     3. Оформлення свідоцтва на броню.    
     4. Копання могили (викопування могили ручним або механізованим способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання території біля могили).
    
      5. Монтаж та демонтаж намогильних споруд при організації під поховання в існуючу могилу. 
             
                                                                                                                                                                                                                                                                                           Додаток  2                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                       до  Положення  про порядок надання ритуальних послуг
на території Щорської міської ради

 ДОГОВІР
про надання ритуальних послуг
            КП «Щорська ЖЕД»  (надалі – Ритуальна  служба) в особі _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
              (назва  населеного пункту, прізвище, ім’я та по батькові, посада)
з одного боку, та   суб'єкт  господарювання   _______________________________________
                                                                                                    (назва суб'єкта господарювання)
(надалі  -  Виконавець  послуг)  в  особі  __________________________________________,
                                                                                              (прізвище, ім’я  та  по  батькові )
  з  другого   боку  уклали   цей договір про таке:
1. Предмет договору
             1.1. Предметом договору є надання ритуальних послуг.
             1.2. Взаємовідносини  між  Ритуальною  службою  і  Виконавцем послуг регулюються Конституцією  України,  Законом  України  "Про поховання  та  похоронну справу", іншими   законодавчими актами України та цим договором.
             1.3. Господарські відносини між Ритуальною службою та Виконавцем послуг визначаються за згодою сторін.
2. Права сторін
              2.1.    Ритуальна служба має право:
              2.1.1. Здійснювати організацію та проведення поховання.
              2.2.    Виконавець послуг має право:
              2.2.1.Відповідно  до  договору-замовлення надавати ритуальні  послуги: _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________

              2.2.2.Самостійно, на підставі звернення  виконавця  волевиявлення  або особи, яка                                     зобов'язалася поховати померлого (надалі - Замовник), виготовляти та реалізовувати предмети  ритуальної належності, якщо вони відповідають державним стандартам та затвердженій вартості,  передбаченій законодавством  (стаття 12 Закону України "Про поховання та похоронну справу").

3. Обов'язки сторін
            3.1. Ритуальна служба зобов'язана:      
            3.1.1. Надати Замовнику повну інформацію стосовно виконавців ритуальних послуг.
            3.1.2. При  зверненні Замовника,  забезпечити укладення договору-замовлення, урахувавши при цьому його  побажання  щодо Виконавця послуг.
            3.1.3. Відповідно до договору-замовлення забезпечити організацію та проведення  поховання  померлого  у   встановленому    законодавством    порядку,   з   урахуванням волевиявлення померлого, висловленого при житті, а в разі його відсутності, з урахуванням побажання родичів.
              3.1.4. Створити рівні умови для поховання  померлих  незалежно від їх раси, кольору шкіри, політичних та інших переконань, статі, етнічного  та  соціального  походження,  майнового  стану,  місця проживання, мовних або інших ознак.
            3.1.5. Забезпечити безоплатне виділення земельної ділянки для поховання труни з тілом чи урни з прахом померлого на кладовищі.
            3.1.6. Створити рівні умови  Виконавцям ритуальних послуг.
            3.1.7. Забезпечити  своєчасне  оформлення договору-замовлення та в термін _______________________________________ передати   замовлення   Виконавцю    послуг
                           (визначається сторонами )
_____________________________________________________________________________
                              (механізм передачі замовлення конкретизується за домовленістю сторін)
            3.2.    Виконавець послуг зобов'язаний:
            3.2.1. Подати до Ритуальної служби перелік ритуальних послуг, їх               характеристику та вартість. У разі внесення змін до вартості ритуальних послуг                                   Виконавець послуг  забезпечує доведення нової ціни до Ритуальної служби                                                     шляхом ______________________________________________________________________
                                                                 (визначається за домовленістю сторін).
            3.2.2. При наданні послуги  з  копання  могили  на  кладовищі гарантувати   збереження   могил   та  намогильних  споруд,  інших елементів  благоустрою  могил,  що  розміщені   поруч   з   новими похованнями,  та  відшкодовувати  матеріальні  збитки  у  разі  їх пошкодження.
 4. Відповідальність сторін
            4.1. Ритуальна служба несе відповідальність:
            4.1.1. За  ненадання  інформації  Замовникові  про Виконавця послуг та перелік ритуальних послуг, що можуть надаватися ним.
           4.1.2. За  неякісну  і  несвоєчасну  організацію,  оформлення договору-замовлення,  порушення  термінів та неякісне надання ритуальних послуг, установлених  договором-замовленням,  згідно  з    Законом  України "Про захист прав споживачів".
              4.2. Виконавець послуг несе відповідальність:
             4.2.1. За порушення термінів та неякісне  надання  ритуальних послуг,  установлених  договором-замовленням,  згідно  з  Законом   України "Про захист прав споживачів".
           4.2.2. За   недотримання   вимог   п.3.2.2   цього  договору Виконавець  послуг    усуває  пошкодження,  відшкодовує  матеріальні збитки  в  порядку,  визначеному  чинним  законодавством  (ст.1192 Цивільного  Кодексу  України).
            4.2.3. За недотримання положень чинного законодавства в частині вимог  затверджених  стандартів та технологій при наданні ритуальних послуг.
5. Порядок вирішення спорів
           Спори  і  розбіжності,  що   можуть  виникати  внаслідок цього договору,  за змогою вирішуватимуться шляхом переговорів між учасниками.
           У разі    неврегулювання   спорів   і   розбіжностей   шляхом переговорів   їх  розв'язання   здійснюється  в  судовому  порядку.
6.   Прикінцеві положення
           6.1. Договір  набирає  чинності з моменту його  підписання  і діє до _________20___ року.
           6.2. Договір  укладається  у двох примірниках (по одному  для кожної сторони), які мають однакову юридичну силу.
7. Місце знаходження сторін

 Ритуальна служба                                                     Виконавець  послуг
 ___________________________                            _____________________________
 ___________________________                            _____________________________
 ___________________________                            _____________________________
 ___________________________                            _____________________________
              (підпис керівника)                                                                                     (підпис керівника)    
М.П.                                                                            М.П.
                                                            

                          Додаток 3
         до  Положення  про порядок
 надання ритуальних послуг
на території Щорської міської ради

ДОГОВІР-ЗАМОВЛЕННЯ
на організацію та проведення поховання
Цей договір-замовлення відповідно до положень Закону України ”Про поховання та похоронну справу” укладено між
Замовником _________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________   та   Виконавцем (ритуальною службою, суб’єктом господарської діяльності  - (необхідне  підкреслити) _____________________________________________________________________________                                                             (повна назва підприємства)
_____________________________________________________________________________
Предметом укладання договору-замовлення є:
організація та проведення поховання померлого, облаштування місця поховання (потрібне
підкреслити)  _____________________________________________________________________________
                                                  (прізвище, ім’я та по батькові померлого) 
 _____________________________________________________________________________
                                   (номер та дата видачі свідоцтва про смерть, ким видано)
на   кладовищі _________________________________________________________________
                                                            (назва населеного пункту)
на  вул._________________,  о ____ годині дня „_____” числа __________________ місяця 20 ___ року.

 Вид поховання: закопування в могилі труни з тілом померлого   та закопування в могилі урни з прахом померлого (потрібне підкреслити);
Виконавець зобов’язаний:
1. Організувати у визначені Замовником терміни надання у зазначених ним обсягах таких послуг з поховання, облаштування місця поховання:
з/п
Найменування послуг
Кількість
Ціна
однієї
послуги
ПДВ
Загальна
сума
Примітка ***







2. Ознайомити Замовника з порядком організації поховання, надання пільг при організації поховання та отримання необхідних послуг.
3. Забезпечити доставку предметів похоронної належності (додому, до моргу, лікарні) ________________________________________________________________________
о ______ годині „_____” числа ________________ місяця 20 ___ року.
4. Подати транспортні засоби для перевезення труни з тілом померлого за  такою адресою: __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
о _____ годині „_____” числа _____________ _____місяця  20 ___ року.
5. Забезпечити прибуття транспорту для обслуговування поховання та організатора обряду  за  дресою:_____________________________________________________________
о _____ годині „_____” числа __________________ місяця  20 ___ року.
 
6. Забезпечити напис тексту на траурній стрічці до похоронного вінка такого змісту :
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 Відповідно до замовлених послуг Замовник зобов’язаний  вчасно забезпечити оплату послуг та надати ритуальній службі, суб’єкту господарювання необхідні документи для організації поховання, облаштування місця поховання.
Відповідальність Виконавця:   виконавець несе відповідальність згідно з вимогами Закону України „Про захист прав  споживачів”.
Порядок вирішення спорів:
Спори і розбіжності, які виникають внаслідок цього договору-замовлення, вирішуються шляхом переговорів між учасниками. У разі неврегулювання спорів і розбіжностей шляхом переговорів  їх розв’язання здійснюється в судовому порядку.
З інформацією щодо надання пільг при оформленні поховання та отримання допомоги на поховання
Замовник ознайомлений _________________________.
                                                      (підпис замовника)
Вартість послуг  становить _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
                                                              (сума словами)
Кошти отримано: готівкою, безготівковим перерахунком.
                                   (необхідне підкреслити)
Договір-замовлення   укладено _____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
                                               (дата та час укладення договору-замовлення)
Договір-замовлення набирає чинності з моменту його укладення і діє до моменту завершення наданих послуг, оплачених Замовником.
Договір підписали:

Замовник:                                                              ___________________________________
                                                                                                               (підпис)

Виконавець
(ритуальна служба, суб’єкт  господарювання) ___________________________________
                                                                                                                (підпис)

Адреса, за якою було укладено договір__________________________________________

___________________________________________________________________________
                                                     (місцезнаходження)

Печатка                     


   Додаток 4
          до  Положення  про  порядок
 надання ритуальних послуг
на території Щорської міської ради


Свідоцтво про поховання

Видано ______________________________________________, користувачу місця поховання,
                                         (прізвище, ім’я, по батькові)
  який   „____” ___________ 20__ року на кладовищі, розміщеного в ___________________________________  на вулиці ________________________________,
         (назва населеного пункту)
здійснив  поховання   померлого _________________________________________________
                                                      (прізвище, ім’я та по батькові померлого,  номер свідоцтва про смерть)
_____________________________________________________________________________________________
            Відповідно до статті 25 Закону України „Про поховання та похоронну справу” користувач має право на встановлення намогильної споруди в межах виділеної земельної ділянки для поховання чи надання згоди на встановлення намогильної споруди іншими членами родини; вирішення питання про проведення підпоховання в зазначену могилу інших померлих членів родини, розпорядження щодо догляду за могилою; здійснення інших дій, пов’язаних із використанням місця поховання, якщо це не суперечить чинному законодавству.

            Посада особи, яка надає свідоцтво                    ______________                        
                                                  (підпис)                          (ініціали, прізвище)

            Печатка

           Реєстраційний номер
          
           Дата видачі.


Свідоцтво    на    броню
Видано ______________________________________________, користувачу місця поховання,
                                         (прізвище, ім’я, по батькові)
  який   „____” ___________ 20__ року на кладовищі, розміщеного в ___________________________________  на вулиці ________________________________,
         (назва населеного пункту)
здійснив  поховання   померлого _________________________________________________
                                                      (прізвище, ім’я та по батькові померлого,  номер свідоцтва про смерть)
_____________________________________________________________________________________________

Заброньоване  ______ місце (я) для проведення подальшого поховання інших членів родини.

М.п.
Підпис ______________

Реєстраційний номер_____________

Дата видачі_______________________  
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий