понедельник, 3 февраля 2014 г.

Щодо електронного звітування в органи державної статистики

На сьогоднішній день подання звітності в електронному вигляді до органів статистики – це вже не перспектива, а реальність. Основна мета впровадження електронної
звітності – спрощення для респондентів процедури подання статистичної та фінансової звітності. Багато хто вже оцінив переваги електронного документообігу. Зокрема, кількість респондентів Чернігівської області, які подають статистичну звітність в електронному вигляді, протягом 2013 року збільшилася у 2,5 раза. Система електронної звітності звільнила їх від необхідності подання статистичних та фінансових звітів на паперових носіях, дозволила значно зекономити робочий час та зменшити кількість помилок за рахунок автоматичного контролю первинних даних.
Перед поданням першого електронного звіту респонденту необхідно зареєструвати ЕЦП посадових осіб, яким надано право підписувати відповідну статистичну або фінансову звітність, а також печатку підприємства (установи). Для цього слід заповнити відповідну заявку, яка міститься в програмному забезпеченні, та надіслати її на електронну адресу приймального шлюзу Держстату (elzvit@ukrstat.gov.ua). Головне управління статистики у Чернігівській області запрошує всіх респондентів області до співпраці щодо подання електронної статистичної та фінансової звітності. Додаткову інформацію можна отримати в розділі «Електронна звітність» на офіційних веб-сайтах ГУС у Чернігівській області www.chernigivstat.gov.ua та Держстату України www.ukrstat.gov.ua.

Комментариев нет:

Отправить комментарий