пятница, 7 февраля 2014 г.

Добре, що живі лишилися...

П’ятниця, 31 січня, близько 14-00, Щорс. По вулиці Некрасова від П’ятикутів у напрямку Коржівського базару рухався легковик Деу, за кермом якого перебував мешканець райцентру. На перехресті з вулицею Щорса йому в праві передні дверцята на повному ходу врізалася машина марки ВАЗ,
у салоні якої, окрім власника з селища Березна, знаходилися ще декілька пасажирів. Удар вийшов дійсно потужним – від нього Деу завернула на протилежний бік вулиці й врізалася в липу біля пошти. Результат – дверцята іномарки увігнулися всередину майже на двадцять сантиметрів, а її передня частина виявилася розбитою вщент. Водій зазнав травм, зокрема, йому трохи розсікло шкіру на обличчі (можливо, уламком від розтрощеного бічного скла). За викликом на місце події прибула швидка допомога й надала потерпілому необхідну допомогу. Стосовно ВАЗа, то перед цього автомобіля мав після дорожньо-транспортної пригоди дуже пом’ятий вигляд. Просто диво, що люди вціліли. Як розповів згодом «Променю» начальник відділення державтоінспекції В.А. Пискун, за фактом ДТП було складено адмінпротокол на водія машини ВАЗ. Він не зважив на дорожній знак перед перехрестям і не поступився дорогою Деу, порушивши таким чином правила. Надалі остаточне з’ясування стосунків між учасниками аварії відбудеться в суді. А на перехресті Некрасова та Щорса дорога й досі вкрита дрібними уламками пластмаси від побитих автомобілів.
Ще одна неприємна подія сталася також у місті по вулиці Залізничній – цього понеділка вранці. Мешканець Щорса, їдучи на своєму ВАЗ-2108 неподалік закритого залізничного переїзду, пригальмував, а в його машину влетів іззаду Ніссан. Обидва автомобілі зазнали механічних пошкоджень. До речі, минулої п’ятниці перед опівднем наші земляки бачили на відтинку дороги між Великим Щимелем та Кучинівкою вантажівку, що лежала у кюветі. Певно, аварія не спричинила якихось серйозних наслідків, тож до державтоінспекції ніхто не звернувся. За словами начальника відділення ДАІ В.А. Пискуна, з початку року вже складено 40 протоколів про порушення правил дорожнього руху, з них у 7 випадках – за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Також він звернув увагу на таку вимогу, як правильний перетин залізничного переїзду. З огляду на чергову трагедію (в Сумській області), коли під локомотив потрапив пасажирський автобус і загинули люди, кожен водій повинен з усією серйозністю поставитися до вимог ПДР. Незалежно, опущений вже шлагбаум чи ні, за першим сигналом сигналізації на переїзді автотранспорт повинен зупинитися на належній відстані від колії. За ігнорування правил передбачений штраф – від 850 до 1190 грн., а водіям автобусів за це «світить» позбавлення права на керування. Наостанок В.А. Пискун нагадав усім учасникам дорожнього руху, зокрема – дітям, про необхідність обачнішого поводження на вулиці з огляду на ожеледь. Від цього залежить безпека людей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий