пятница, 7 февраля 2014 г.

До Майдану в Кучинівці читали переважно про любов

У місцевій бібліотеці зараз часто запитують періодичні видання. Сільчани, на додачу до телевізійних новин, шукають друковану інформацію про Майдан.
Дехто спеціально йде до бібліотеки, щоб обговорити останні повідомлення. Художньою літературою цікавляться менше.
- А що було найпопулярнішим до протистояння в Києві?- запитую кучинівського бібліотекаря Людмилу Ковалевську.
- У жінок - «щось про кохання». Багато хто з них стверджує: таке читання – перші ліки при стресах. ( Чи не тому любовні романи найчастіше беруть сільські продавчині Оксана Апецько, Олена Клименко, Тетяна Мелащенко. Їхню роботу дійсно дуже спокійною не назвеш – авт.).
Одна з найактивніших читачок - Валентина Омеляненко – окрім «жіночого чтива», замовляє кулінарну літературу – в селі її вважають неабиякою кулінаркою.
Чоловіки люблять детективи, літературу про війну. Найстаріший читач (днями йому виповнився 81 рік) Анатолій Ковалевський віддає перевагу історичним оповідям. Наймолодшого любителя книжок звуть Павлик Рябченко. Йому - 5 .
- Наразі згадалося ще про одне протистояння: між книгою та комп’ютером. За інформацією користувачі ПК (як правило) заходить у «Вікіпедію», а не в бібліотеку. А що буде далі?
- Колись так само пророкували, що з появою кіно щезне театральне мистецтво. А вони досі прекрасно співіснують. Думаю, так само буде і в цій ситуації.
Наведу такий приклад. Наш односелець – Павло Солодовник – працює на обласному радіо. Має куди більший доступ до інформаційних ресурсів, ніж кучинівці. А як приїжджає додому, по півдня проводить в бібліотеці. Знаходить у нас набагато більше краєзнавчих матеріалів, ніж в Інтернеті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий