воскресенье, 9 февраля 2014 г.

Селян не задовольняють ціни на молоко

Як повідомила газеті головний спеціаліст у галузі тваринництва управління агропромрозвитку РДА Г.В. БЕБЕХ,
на жаль, закупівельні ціни на молоко залишаються без змін. У січні й на 1 лютого поточного року середня ціна становить 2 гривні 60 копійок за літр молока базисної жирності. За минулий місяць усього з дядькового двору переробники закупили 132 тонни молока. Найбільший обсяг - за ПАТ «Куликівське молоко»: 90 тонн. Це підприємство після того, як ВАТ «Полісся-молоко» залишило ринок у нашому районі, зайняло його позиції і залишається найпотужнішим закупівельником. Понад 28 тонн придбала філія «Менський сир» ППКФ «Прометей», майже 14 тонн – ПАТ «Ічнянський ЗСМіМ».
У деяких селах району працює одночасно по два заготівельники. Найбільше точок закупівлі молока у населення має «Менський сир» -24. Традиційно вища закупівельна ціна на молоко в оптових реалізаторів – сільгосппідприємств – у середньому 4 гривні 38 копійок.
Вселяє надію те, що на теренах району збираються виробляти молочну продукцію на колишньому маслозаводі та у ВПУЛГ. А якщо прийде інвестор, що нині починає діяти в Корюківському районі й висловлюється про свої наміри закуповувати молоко й у Щорському, то закупівельні ціни на продукцію з селянських господарств можуть помітно зрости.

Комментариев нет:

Отправить комментарий