пятница, 7 февраля 2014 г.

Тисячі гривень за дірку від бублика

Історія, яку розповів завідуючий Щорською юридичною консультацією М.І. Мотяш – ще одне попередження занадто довірливим сільчанам (саме сільські жителі найчастіше стають жертвами знахабнілих аферистів).


- Цього разу постраждала інвалід третьої групи по зору, жителька Лосевої Слободи Наталія Коробко, - зазначає Микола Іванович. – Респектабельні на вигляд молоді люди переконали її у перевагах пластикових вікон. Як завжди, розповіли, що платити відразу не треба, потім – потроху – з пенсії. Для оформлення документів затребували паспорт. Жінка, не роздивившись, подала доччин. Підприємці записали дані з нього, потім – з паспорта Наталії Василівни. Підписи на договорах жінка поставила, не читаючи їх. (З її зором – на одне око майже не бачить – читати було дуже важко: документ надрукований дуже дрібним шрифтом). Вікон не дочекалася. Зате прийшли повідомлення з банку про необхідність сплати позички. Не тільки їй, а й дочці, яка договору не тільки не підписувала, а й в очі не бачила.
Аби довести це, потрібна почеркознавча експертиза. Вона коштує більше 2 тис. грн. Таких грошей у жінки не виявилось. В результаті кожна має сплатити банку (договір з підприємцем розірваний судовим рішенням) більше, ніж по 8 тисяч гривень. Боляче, образливо, та нічого не вдієш. Аферисти добре продумали схему цинічного обману, який здійснюють стосовно хворих, бідних і беззахисних людей. Єдина можливість протистояти цьому – не підписувати договори, не знаючи про умови, які пропонують вам в обмін на дірку від бублика.

Комментариев нет:

Отправить комментарий