пятница, 28 февраля 2014 г.

У ветеранів - новий очільник

14 січня був обраний новий голова ради Щорської районної організації ветеранів України. Ним стала Людмила Романівна КРАВЕЦЬ. Наш кореспондент попросив її розповісти про перші кроки і плани роботи.

- Не буду детально зупинятися на такій рутинній роботі, як знайомство й оновлення документації та вивчення діяльності комітетів, комісій тощо. Дякуючи керівництву району ми переселилися в інший офіс. І хоч кабінет невеликий, зате теплий і недавно відремонтований. Важливо, що ми в центрі міста, недалеко від міськради, бібліотеки, управління праці і соцзахисту населення РДА тощо. Укладені нами угоди з відділом освіти та управлінням праці і соцзахисту населення РДА, територіальним центром та управлінням Пенсійного фонду України в районі, районними організаціями Червоного Хреста, фонду допомоги інвалідам Чорнобиля та Української спілки ветеранів Афганістану сприятимуть поліпшенню роботи з різними категоріями ветеранів. За цей короткий період тепло вітали учасників бойових дій В.М. Гордійка з 95-літнім ювілеєм, а Г.М. Левчановського - з 90-річчям, спільно з Управлінням ПФУ в районі та Товариством Червоного Хреста вручили сувеніри та продовольчі набори учасницям блокади в Ленінграді В.М. Смирновій та О.Т. Шатило.
На перші півтора місяця роботи нового складу районної ради ветеранів припало багато значущих подій. 14 лютого відзначали чвертьвіковий ювілей виведення радянських військ із Афганістану. Спочатку ми провели виїзне засідання президії ради на базі локомотивного депо (голова первинної ветеранської організації В.М. Грабовський). Із задоволенням ознайомилися з експозицією музею підприємства. В актовому залі на нас уже чекали колишні воїни-афганці, яких ми вітали, дякували за мужність, самовідданість, вірність військовому обов’язку. Сьогодні вони працюють у локомотивному депо: М.П. Гаврик, П.П. Сіренький,М.В. Посудевський. А В.А. Ротозію судилося ще й боротися з мирним атомом – він ліквідатор аварії на ЧАЕС. З теплим словом звернувся до присутніх заступник голови РДА В.М. Карпенко, а начальник депо В.Б. Зайончковський подякував ветеранській організації за співпрацю.
Триває плідне співробітництво із районною газетою «Промінь», яка постійно друкує статті про учасників бойових дій, котрі мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Ось і останнім часом було кілька таких публікацій. Напередодні Дня захисника Вітчизни спільно з районною організацією Товариства Червоного Хреста підготували й розвезли по домівках сувеніри учасникам бойових дій.
У нашій роботі немає другорядного, усе актуальне й важливе. Навіть такі, здавалося б дрібниці, як виміряти літній хворій людині тиск, надати першу медичну допомогу. Це ми робимо на місці.
Тим часом потрібно обрати голів деяких первинних організацій. А ще в нинішньому році маємо продовжити роботу по всебічному захисту законних прав, соціальних, економічних, вікових, а також інших інтересів ветеранів війни, праці, дітей війни, ветеранів військової служби та інших громадян похилого віку. Це буде рік широкої організаційної, пропагандистської і просвітницької роботи з підготовки і проведення заходів, присвячених 70-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, визволення України.
На засіданнях президії районної ради ветеранів розглядатимемо питання про підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни та їх медичного і соціального забезпечення; про роботу з ветеранами військової служби і силових структур, підвищення їх активності. Більше уваги приділятимемо первинним організаціям. У нас великі плани, які, думаю, вдасться втілити в життя за умови активності всіх ветеранів. Сподіваюся, зможемо удосконалити діяльність волонтерських центрів «Пенсіонер». Основним напрямком має стати співпраця з навчальними закладами.
Доки бажання не згасає,організація буде рухатися вперед. Об’єднавши наші зусилля, зможемо зробити ще більше корисних і потрібних суспільству справ. Тим паче, спираючись на такий боєздатний актив. А.В. Кононович, Ж.О. Шмаровоз, О.С. Жерденко, В.Ю. Атаманюк, А.П. Реус та багато інших, численний загін волонтерів – усі вони люди неспокійної вдачі, сповнені енергії та ідей, які наповнять новим змістом діяльність районної організації ветеранів України.
Записала Валентина ВОЛОКУШИНА.
На знімку: ветеранський актив у локомотивному депо. Людмила Кравець - крайня зліва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий