воскресенье, 2 февраля 2014 г.

Навколо дитини, як навколо сонця

Заступник директора Великощимельського НВК Тетяна Клімчук не лише хороша вчителька, вона справжня володарка та упорядниця учнівських думок та робіт, коли хочете – ідеал десятків вчорашніх і сьогоднішніх школярів.
У 25-річний період її педагогічної діяльності вмістилися і викладання початкової грамоти та музики, і викладання найголовніших моральних цінностей, уміння долати труднощі, й уся невтомна сівба розумного, доброго, вічного. Емоційна й водночас справедлива, м’яка й строга, вона завжди дотримується принципу «Щастя людини – в її руках» і встигає бути скрізь, де так потрібна. А це і головні заходи сільської громади, і насичене позакласне життя з чудовими вечорами відпочинку, колоритними святами, співом у церковному хорі. Приклад своєї мами і батька Тетяна Василівна перенесла у власну родину, де і вона, і чоловік, і двоє синів є одним цілим, одним міцним кулачком.
Подумки вона часто повторює слова відомої української поетеси Ліни Костенко «І коли б на те моя воля, написала б я всюди курсивами: «Так багато на світі горя, люди, будьте взаємно красивими!» І не лише повторює, а будує навколишній світ у всій його красі і неповторності, і все тугіше зв’язує міцним перевеслом рушник своєї долі, де червоними нитками виплетене основне: сім’я і школа, і учні, навколо яких, немов навколо сонця.
На знімку Леоніда ШЛОМИ: лауреат районного конкурсу «Учитель року-2013», районного та обласного конкурсів «Учитель року-2009» Т.В. Клімчук разом з групою нинішніх вихованців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий