пятница, 19 июня 2015 г.

Нещасний випадок


У минулому номері «Променя» було опубліковано відразу чотири співчуття з приводу передчасної смерті мешканця Щорса, майстра виробничого навчання місцевого вищого профучилища лісового господарства В.П. Біби.
Свого часу він був вчителем Єлінської школи, згодом – сільським головою. Його знали багато наших земляків, тож відхід у вічність цієї людини спричинив відчутний громадський резонанс, до редакції звернулося чимало читачів із запитанням: то що ж саме сталося? Тим більше, що деякі колеги Володимира Павловича під час похорону виявилися явно небагатослівними в розповідях про цю трагедію…
Отже, існує офіційна версія, що 10 червня (у середу) о 7-ій год. 20 хв. до райлікарні доставили чоловіка, 1970 р.н. Він мав проникаюче поранення черевної порожнини, в нього були пошкоджені печінка і 12-пала кишка. (Попередньо розглядається версія, ніби постраждалий працював на верстаті або з якимись інструментами, а під час роботи з деревиною чи то сучок відлетів з неймовірною силою і «покромсав» йому бік, чи ще щось подібне сталося…)
Щойно доставленому пацієнту лікарні зробили операцію й перевели до реанімації. Згодом В.П. Біба, вже будучи при свідомості, навіть міг підтримувати розмову. Але пізніше стан його погіршився і ввечері, о 19-ій год.45 хв. він помер. До міліції повідомлення про смерть надійшло о 8-ій год. 30 хв. наступного дня. Про причини настання фатального кінця свій висновок зробить відповідний експерт. А правоохоронці мають з’ясувати, за яких саме умов людина отримала тілесні ушкодження, був це нещасний випадок на виробництві чи в побуті.
З проханням прокоментувати подію довелося звернутися до керівника ЦРЛ М.В. Куценка, але він однозначно відмовився говорити на цю тему. (Хоча раніше у взаємовідносинах з «Променем» такої категоричності не виявляв). Також утримався від бесіди і завідуючий хірургічним відділенням ЦРЛ М.П. Парфенюк. Єдине, що він сказав: цей випадок залишив в його душі неприємний осад до кінця життя…
Проте головне в цій історії інше – нещасний випадок ще раз нагадав людям про примхи лихої долі й необхідність бути пильними в будь-яких ситуаціях.

1 комментарий:

  1. Случилось на работе. Другой вопрос что все это скрывают. Пусть скорая скажет откуда привезла. Да и достаточно у соседей спросить. Он всегда в 5 утра выезжал из дома, не услышать как выезжает старый Запорожец просто не реально, это слышат все. Дома у него станок маленький на котором можно максимум попилить шилевку, от ее кусочка таких травм не будет, да и были бы крики, кровь, шум и все бы в это время видели скорую. Да и не шумел он никогда в это время. А так была тишина и спокойствие, как в 5 уехал так никто и не слышал ничего. Он выезжал даже из дома когда, всегда быстро, понимая что сильно дырчит запорожец, он быстро отъезжал и уже за пределами домов прогревал мотор. Никогда бы он не включил в такое время станок, уж поверте. Станок дома был чистый, никакой крови!!! Он дом пристраивал, вот рано и ездил и на работе пилил бревна для дома. Да в нерабочее место, но это длится не только это лето, а с прошлого года, соответственно врядли руководство этого не знало. Другой вопрос что ему это уже не поможет, да и руководство наверное и не совсем виновато, ну допускали они в неурочное время его работу на себя, ну а почему нет. человек был профессионал. Наказывать кого то или нет??? Я думаю их накажет совесть, человека мы уже не вернем. Жалко ужасно, человек был хороший, спокойный, безотказный всегда во всем поможет. Царство ему небесное и пусть ему земля будет пухом. А все что можем мы, кто его знал, это вспоминать и поминать его хорошими словами.

    ОтветитьУдалить