вторник, 30 июня 2015 г.

В’їхати в Крим діти зможуть лише за проїзним документом або ж за закордонним паспортом


Нині триває сезон відпусток, шкільні канікули у дітей, відповідно - і курортний відпочинок набирає обертів. Втім, для бажаючих позасмагати на чорноморському убережжі Криму існують певні правила перетину кордону. Порядок в’їзду на цю тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї роз’яснила начальник обласного управління Державної міграційної служби Ксенія Лук’янець.


- Відповідно до ст. 10 «Порядок в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї» Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» громадяни України мають право на вільний та безперешкодний в’їзд на тимчасово окуповану територію і виїзд з неї через контрольні пункти в’їзду-виїзду за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство.
В’їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду-виїзду.
Втім, 4 червня 2015 року Кабінет Міністрів постановою №367 затвердив порядок в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. В пункті 3 документа визначено, що в’їзд на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї здійснюється:
- іноземців та осіб без громадянства - за паспортним документом та спеціальним дозволом, виданим територіальним органом ДМС у Чернігові (вул.Шевченка,51-А);
- громадян України - за умови пред’явлення будь-якого документа, визначеного ст.5 Закону “Про громадянство України” або ст.2 Закону “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України”, а громадян України, що не досягли 16-річного віку, - за проїзним документом дитини або ж за паспортом громадянина України для виїзду за кордон.
На сьогодні оформити проїзний документ дитини можна як в УДМС України в Чернігівській області, так і в територіальних підрозділах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий