понедельник, 8 июня 2015 г.

Час відкривати світ





Прощання зі школою для одинадцятикласників міської загальноосвітньої школи №2 розпочалося, як і в більшості учнів України, з 29 травня, коли в приміщенні закладу для них востаннє пролунав дзвоник. Саме в приміщенні, а не на подвір’ї як завжди, вперше за всі їхні роки навчання відбулася урочиста лінійка. Бо на вулиці в цей день ішов сильний дощ - природа теж сумувала за випускниками, які йдуть зі школи відкривати для себе новий світ дорослого життя.
Напутні слова лунали від директора Н.І.Бут, заступника голови РДА Л.К.Комісаренка, класного керівника С.М.Росик, першокласників… Певним етапом цей дзвоник став і для 4-го і 9-го класів – вони закінчили І та ІІ ступені навчання відповідно.
На шкільному святі учням вручили грамоти й подяки за активну участь у конкурсах і змаганнях, бажали гарно відпочити на канікулах, а випускникам, серед яких відмінницями в навчанні стали Оксана Росик та Тетяна Попова - успішно скласти ЗНО для вступу у виші.
…А назавтра 11-й клас знову зібрався разом, вже на випускний вечір, у районному Будинку культури. Вечір, переповнений світлими надіями, болем розлуки і вірою в радісне майбутнє. Перегортаючи календар, день за днем, школярі з хвилюванням чекали на мить, коли вони триматимуть в руках атестати. І ось ця мить настала. Директор школи Н.І.Бут вручила їм документи про здобуття повної середньої освіти, а Оксана Росик отримала ще й срібну медаль. Юнаків і дівчат із цією подією прийшли привітати гості свята – помічник-консультант народного депутат Анатолія Євлахова Вадим Сергійко та заступник міського голови В.М.Харченко.
А далі був незабутній концерт-спогад. Випускники пригадали свій перший клас, і запросили на сцену свою першу вчительку Л.М.Крапивну. Присвятили пісню класному керівнику, яка в той же час і мати випускниці-відмінниці. Окрасою свята став чарівний голос 11-класниці Інни Письменної, яка виконала пісню «Опустел наш любимый класс...». Від імені батьків привітала випускників її мама - Т.М.Письменна, яка закликала дітей зробити свій головний вибір у житті: не ким бути, а яким бути; ніколи не пливти за течією, а ставити мету і досягати її. Свої виступи дарували винуватцям свята і молодші школярі.
Батьки в залі теж хвилювалися не менше, ніж їхні дорослі діти. Для когось з них це був перший випуск їхньої дитини, а для когось – навіть третій. Сім`я Батюк прийшла в повному складі разом зі старшими доньками поздоровити одразу двох своїх випускників – Аню та Максима. Вони – під опікою в цій родині, як і Анастасія Демченко, Тетяна Віннікова та Ілля Плюта, які виховуються в таких же сім`ях. І хоча не всі хлопці та дівчина навчалися в цій школі з першого класу (наприклад, Владислав Дьомін нещодавно приїхав зі сходу України на Щорсівщину), але всі вони знайшли тут своїх друзів і прожили цікаві дні разом з ними.
Наостанок випускники подякували педагогам і батькам та попросили вибачення за свої шкільні витівки. З цього вечора єдина стежина для молодих людей розійшлась в 16 особистих шляхів для кожного з них.
…Лунають звуки ніжного, чаруючого і неповторного вальсу. Цей прощальний танець нагадав вчорашнім школярам, що їхнє дитинство скінчилося, що завтра їх уже чекає світанок дорослого життя…
Нехай воно буде щасливим!
Лариса МАРТИНЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий