пятница, 19 июня 2015 г.

Що робити з браконьєрами?

Цього понеділка у Щорсі відбулися збори громадськості, присвячені доволі болючій проблемі – браконьєрству на місцевих водоймах.
Річ у тім, що вже багато років поспіль усілякі негідники електровудками нищать усе живе в річках та озерах району, а державні органи – від міліції до рибінспекції – здебільшого просто спостерігають за цими злочинами. І врешті-решт результат не забарився: цьогоріч у Снові риби вже майже нема. Далі, як-то кажуть, котитися нікуди… Тому нормальні рибалки, які відчувають свою відповідальність за природу рідного краю і хочуть покласти край браконьєрству, закликали голову райдержадміністрації П.Мірошниченка, начальника райвідділу міліції А.Зеляка і прокурора району Д.Васильця нарешті розпочати боротьбу з незаконним виловом риби. На зібранні лунало чимало гострих питань. Чому за останні пару років правоохоронці не затримали жодного активного електровудника? Чому навесні, у період нересту риби, браконьєри відкрито торгують своєю здобиччю на базарі, а їх ніхто не чіпає? Разом з тим люди обговорили й методику взаємодії громадськості та державних органів в питанні виявлення і затримання браконьєрів, правильного документування скоєних ними злочинів. Усі сторони дійшли згоди – спільні зусилля повинні принести результат і припинити зухвалий грабунок природних ресурсів.
Окремо доводилося чути й подив на адресу деяких наших земляків: і коли вони вже понажираються, оті любителі «кнопки»?
Громадське обговорення проблеми видалося емоційним. Людей можна зрозуміти – накипіло! Зрештою, браконьєри, вирушаючи на свій «промисел», крадуть рибу не в абстрактної держави, а в кожного з нас, у кожної нормальної людини, яка хоч раз на тиждень вирушає з вудкою на берег річки. І досить це терпіти!

Комментариев нет:

Отправить комментарий