воскресенье, 14 июня 2015 г.

Вчитель і патріот

Сергій Вадимович Силенок - капітан сухопутних військ, керівник фізичного виховання та викладач предмета «Захист Вітчизни» Щорського вищого професійного училища лісового господарства. Працює на посаді вже 27 років.
І для педагогічного колективу, і для учнів він - взірець мужності, цілеспрямованості, рішучості, сміливості, дисциплінованості та чесності. Людина, яка вміє знайти спільну мову з кожним, володіє прекрасним почуттям гумору, постійно бадьорий, підтягнутий, у гарному настрої. Сам Сергій Вадимович родом з села Сорокошичі Козелецького району, де народився 1 квітня 1964 року. Закінчив Ніжинське будівельне училище №13, служив два роки в армії, повернувшись додому старшим сержантом. А далі — Чернігівський педагогічний інститут ім.Т.Г.Шевченка, після закінчення якого отримує диплом вчителя початкового військового навчання та фізичного виховання, а за направленням приїхав у 1988 році на роботу до Щорського ПТУ №7.
Сьогодні, коли країна переживає складні часи, коли захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього українського народу, саме викладачі військово-патріотичного виховання роблять суттєвий внесок у підвищення якості вивчення військової справи, у формування морально-політичних, бойових, психологічних і фізичних якостей учнів.
С.В. Силенок є професіоналом своєї справи. На своїх уроках, крім вивчення військової історії України, основних зразків техніки й озброєння Збройних Сил України, він вміло поєднує військово-патріотичне виховання з фізичною підготовкою, постійно спонукаючи учнів до вдосконалення власним прикладом.
Слід зауважити, що майбутні захисники Вітчизни активно беруть участь у військово-спортивних іграх, зустрічаються з учасниками бойових дій в АТО. Учні нашого училища є неодноразовими переможцями районних та обласних змагань з допризовної підготовки та фізичної культури. Під час занять із вогневої підготовки надається можливість показати переваги нашої стрілецької зброї. Також виховання здійснюється у формі лекцій, бесід, розповідей, екскурсій до музеїв військових частин, зустрічей із ветеранами війни, праці та військової служби, походів місцями бойової слави, пошукової роботи, участі у роботі клубів та гуртків військово-патріотичного спрямування.
Однією з основних форм військово-патріотичного виховання є військово-шефська робота, яка постійно проводиться С.В. Силенком. Це виступи офіцерів та кращих військовослужбовців строкової служби перед нашими дітьми, залучення учнів для участі в проведенні військових ритуалів, участь у підготовці та проведенні урочистих заходів, запрошення представників підшефних колективів як спостерігачів під час проведення тактичних навчань, залучення молоді до участі в упорядкуванні меморіальних комплексів, пам’ятників, братських могил, організація змагань з військово-прикладних видів спорту, проведення стрільб з автомата, малокаліберної гвинтівки. Учні училища неодноразово приїздили на прикордонну заставу, де мали змогу ознайомитися із сучасним озброєнням, також постійно підтримуються шефські зв’язки із міліцією.
Взагалі, Сергій Вадимович - справжній патріот своєї Батьківщини, який показує вірність військовому обов’язку, присязі, високу дисциплінованість.
Намагається формувати і у своїх вихованців - майбутніх захисників держави – почуття національної гордості за свою країну, морально-бойові якості воїнів та готовність служити своєму народові.

Комментариев нет:

Отправить комментарий