вторник, 9 июня 2015 г.

«Все буде добре!»

Слова з відомої пісні, виконаної гімназистами на своєму випускному вечорі, стали ніби ознакою їхньої твердої упевненості в кращому майбутньому.
Це був голос юності, краси, віри, оптимізму, голос полум’яних сердець, зрештою – голос України, долю якої вже скоро визначатиме молоде покоління. І тому слушно зауважив директор навчального закладу Олександр Щербина: «Перед ними тисяча доріг, й вони мають зробити самостійний вибір – яким саме шляхом йти до омріяної мети. І я переконаний – усім їм вдасться зробити гідний перший крок у дорослому житті й приступити до здобуття вищої освіти».
До речі, у нинішньому році на Щорсівщині з десяти володарів золотих і срібних медалей рівно половина – учні гімназії.
А гімназійний випускний відбувся, як-то кажуть, за всіма канонами жанру – весело, невимушено, трохи метушливо (що було помітно лише за лаштунками сцени), однак попри все – напрочуд емоційно. Юнаки-випускники явно доросліше виглядали, вбрані у костюми, а більшість випускниць, готуючись до церемонії, віддали перевагу сукням синього і зеленого відтінків. (Напевно, це найактуальніші кольори сезону). …Лунає український національний гімн, а опісля до всіх учасників та гостей свята звертається з промовою директор – Олександр Щербина. Висловлюючи напутні побажання випускникам, він почергового згадав про найкращі якості кожного хлопця і кожної дівчини. Відчувалося – він пишається ними, бо вони дійсно виправдали сподівання педколективу гімназії: своєю успішністю, своїм ставленням до життя, словом, усім тим, що хоче бачити вчитель у своєму учні. Під оплески присутніх керівник навчального закладу разом з головою райдержадміністрації Павлом Мірошниченком вручив випускникам атестати, а трьом з них – Івану Морозову, Юлії Мудрицькій, Ользі П’ятковській – золоті медалі, Олені Биховець та Ані Морозовій – срібні. (Цікавий момент: поміж медалістів є брат і сестра – Іван та Аня Морозови. Вони – двійнята, і в нашому краї, здається, таких випадків виняткової сімейної успішності ще не було. При цьому дирекція гімназії глибоко переконана, що у великій мірі подібна результативність стала можливою завдяки мамі цих дітей, яка дуже уважно контролювала процес їхнього навчання). Також грамоти за успішне оволодіння деякими предметами (на 12 балів) отримали Олена Петрикевич, Ілля Грязнов і Євгенія Ткаченко. Під час випускного вечора було достатньо нагод, аби присутні поринули у спогади. Роки, проведені у гімназії, запам’яталися учням різними подіями: веселими, цікавими, милими, бешкетливими, багатозначущими. Таке не забувається. Як і почуття вдячності до вчителів, особливо – до класного керівника Світлани Водоп’ян.
І який же випускний без пісень та учнівського вальсу? Все це було, а гості свята реагували на побачене та почуте рясними аплодисментами. Вони раділи за молодь, раділи справді феєричній атмосфері у залі. І міцніло загальне переконання – у випускників дійсно все буде добре…
Олег МІРОШНИЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий