понедельник, 29 июня 2015 г.

Шахи, шашки, теніс – ось формула успіху









Загалом 25 команд взяли участь у черговій літній спартакіаді держслужбовців та працівників місцевого самоврядування Чернігівщини. Своїх представників на змагання заявили обласні владні структури і майже всі райони (крім Коропського та Бахмацького). Цей захід показав, що люди, робота яких пов’язана переважно з кабінетами та документами, теж є прихильниками спорту і активного способу життя.

Отже, змагання стартували з масового і символічного забігу учасників на 400 метрів. (Коло по стадіону подолав і голова облдержадміністрації Валерій Куліч). А потім розпочалися баталії у шести видах спорту. Цьогоріч дійсно порадували наші майстри настільного тенісу. Наталія Куліш (на фото 1) (завідуюча організаційно-аналітичним відділом райради) спокійно й упевнено долала опір своїх суперниць, у підсумку дійшовши до І місця. Її колега Андрій Тітенко (на фото 2) (спеціаліст І-ої категорії райфінуправління) став володарем третього місця серед чоловіків. Як завжди стабільно зіграла в шашки Ганна Белінська (центр надання адмінпослуг). В її активі – цілком заслужене І місце поміж жінок. А ось у чоловічому розряді Юрій Мірошниченко (завсектором оборонної роботи РДА) виступив відчутно скромніше – 19-ий результат. Коли розпочалася гра в шахи, то несподівано сильним дебютом на змаганнях такого рівня відзначилася Тетяна Сухобок (завідуюча юридичним відділом райради). В неї – три перемоги, одна нічия, одна поразка і в результаті - 6 місце. (По ходу з’ясувалося, що досягнути певного результату – це ще не все, треба його захистити. Річ у тім, що при заповненні спортфункціонером документації кудись «закотилося» одне очко – з набраних Тетяною Сухобок 3,5. І лише втручання в ситуацію начальника відділу молоді та спорту РДА Наталії Авдєєнко допомогло відновити справедливість). Підсумок інтелектуальних зусиль за шахівницею Валерія Радибеди (1-го заступника голови РДА) – 18 місце.
На футбольному майданчику (фото 4) представникам Щорсівщини не пощастило вже спочатку: під час жеребкування у суперники дісталася сильна команда – Чернігівського району. І хоча на початку матчу рахунок відкрили саме наші футболісти, але в подальшому фортуна посміхнулася суперникам, які й перемогли – 4 : 2. Натомість у щорських волейболістів (фото 3) справи склалися краще. У першому колі вони професійно обіграли спортколектив з Менщини. Але в наступному етапі поступилися городнянцям. Наприкінці спартакіади відбулося перетягування каната. У першій же спробі команда нашого району ледве не «перетягнула» на свій бік спортсменів з Чернігівського району, але для остаточної перемоги сили їм таки забракло…
В остаточному заліку Щорський район посів 8 місце. (У Городнянського – 9, Менського – 15, Корюківського – 18). А трійка призерів виглядала наступним чином: 1 – Сосницький район, 2 – Срібнянський, 3 – облдержадміністрація. Держслужбовці й працівники самоврядування Щорсівщини, обговоривши результати змагань, висловили намір наступного року краще підготуватися до спартакіади і, як мінімум, продемонструвати стабільність в розділі індивідуальних ігор та просунутися вперед у командних видах спорту. Чи вдасться реалізувати задумане – покаже час.
Фото Олега МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий