вторник, 16 июня 2015 г.

Надворі – середина червня, тож процес літнього оздоровлення школярів саме у розпалі. Як розповіла «Променю» начальник відділу освіти райдержадміністрації Тетяна Булденко, цьогоріч бюджетне фінансування дитячого відпочинку стало відчутно інакшим.
Передовсім, через те, що на таку статтю видатків перестали виділятися кошти з фонду соціального страхування. Також зникла можливість спрямовувати на це частину грошей, які надходять у район в рамках державної субвенції на галузь освіти. Таким чином, роботу пришкільних майданчиків і табору «Дружба» тепер можна оплатити лише за рахунок місцевих бюджетів Щорсівщини. (Тобто утримувати їх за власні доходи). За таких умов районне керівництво звернулося до сільських та міської рад з ініціативою – передбачити виділення ними грошей на оздоровлення підростаючого покоління. Практично усі сільради позитивно відреагували на подібну пропозицію і разом змогли «акумулювати» близько трьохсот тисяч гривень. А після напружених дебатів між депутатами мерії Щорс погодився спрямувати на дитячі потреби аналогічну суму. Таким чином, окрім роботи пришкільних майданчиків, з 1 липня стартує зміна у таборі «Дружба». Триватиме вона 21 день. Планується, що загалом відпочинуть 135 дітей з різних населених пунктів нашого краю. Повна вартість путівок на одну дитину – 3000 гривень, але батьківська доплата складатиме лише 500 грн. Решта грошей надійде, як вже згадувалося раніше, від місцевих бюджетів Щорсівщини. Разом з тим наразі обговорюється варіант, що 20 дітей-сиріт отримають путівки за символічну доплату або взагалі безкоштовно. До речі, харчування відпочиваючих у «Дружбі» організовуватиметься з розрахунку 60 грн на день. Ще один момент – табір має знову стати місцем сезонних тренувань для спортсменів з Чернігова та Києва. Принаймні, переговори з цього питання вже проводяться. Словом, літня зміна має пройти належним чином.
До вищенаведеного додала інформацію і начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Авдєєнко. За її словами, в першій половині червня розпочалося забезпечення безкоштовними путівками (гроші виділив обласний бюджет) дітей з уразливих категорій (сиріт, позбавлених батьківського піклування, інвалідів тощо). Отже, 7 червня четверо підлітків відправилися до санаторію «Космос» (Миколаївська обл.), 8 червня четверо – в санаторій «Патрія» (Одеська область), 10 червня п’ятеро – в заклад «Сузір’я» (село Вишеньки Коропського району), а 15 червня ще троє вирушать до «Десни» - закладу санаторного типу в Ладинці Чернігівського району.

Комментариев нет:

Отправить комментарий