четверг, 18 июня 2015 г.

Чи потрібні касові апарати?


17 червня підприємці Щорського району підтримали всеукраїнську акцію проти касових апаратів. Вияв своєї незгоди з нововведеннями в українському законодавстві, протестувальники висловили під час зустрічі з головою райдержадміністрації Павлом Мірошниченко в залі засідань.

Обурення підприємців викликав Закон України № 71-VIII від 28 грудня 2014 року, який вимагає від фізичних осіб-підприємців другої та третьої груп застосовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій - касові апарати і фіскальні реєстратори (РРО). Узагальнив вимоги підприємців голова Спілки підприємців «Фортеця» Василь Герасименко, який наголосив на тому, що запровадження
РРО вдарить впершу чергу по споживачам, адже додаткові витрати – на придбання та обслуговування касового апарату, зарплату бухгалтерам та інші будуть закладені у вартість товарів та послуг. Окрім того, Василь Миколайович звернув увагу присутніх також на те, що впровадження касових апаратів та фіскальних реєстраторів значно обмежить надання послуг населенню в сільській місцевості.
Під час зустрічі звернення підприємців було передане помічнику-консультанту народного депутата України А. Євлахова Вадиму Сергійку, а також голові Щорської районної державної адміністрації Павлу Мірошниченко, з вимогами щодо скасування норм законодавства, які запроваджують застосування РРО та ліцензування на продаж пива.




Комментариев нет:

Отправить комментарий