вторник, 30 июня 2015 г.

Про дошкільне виховання

Цього тижня до участі в розширеному засіданні колегії райдержадміністрації були залучені керівники навчальних закладів. Обговорювалися перспективи дошкільної освіти у нашому краї.
Доповідь з питань порядку денного виголосила начальник відділу освіти РДА Т.А. Булденко.
Вона в доступній формі, доповнюючи сказане статистичними даними, розповіла про роль та місце дитячих садочків у процесі підготовки дітей до шкільного навчання. Нині в районі – 12 дошкільних закладів, в них виховуються 338 малюків. (У місті – 204, по селах – 134). Загалом же на Щорсівщині дітей віком від 1 до 6 років – 1124. (Більше половини з них мешкають у місті). Охоплено суспільним дошкільним вихованням 56%, обласний показник – 58,7%. Заклади розраховані на 658 місць, однак у Щорсі існує черга в садок – 52 дитини. Згідно із законодавством дитина старшого дошкільного віку має відвідувати виховний заклад. Наразі в районі показник охопленості цієї категорії (від 5 до 6 років) – 85%. Враховуючи побажання батьків, у Щорсі при центрі дитячої та юнацької творчості і в Тихоновичах діють групи, де майже п’ятдесят дошкільнят готуються до шкільного життя. За попередніми даними цьогоріч до 1 класу підуть у місті – 131 учень, у селах – 76. У роботі з підростаючим поколінням задіяні фахівці високого рівня, запроваджуються додаткові форми виховання. Так, у міському садку №1 за ініціативи батьків 5-річних дітей функціонує платний гурток з вивчення англійської мови. За минулорічними результатами обстеження першокласників практичними психологами констатовано, що 60,5% з них виявили високий рівень адаптації до школи, 37,5% - середній і лише 2% - низький. Грунтуючись на цих даних, спеціалісти дали поради вчителям та батькам. З огляду на існуючі тенденції перспективи дошкільної освіти на Щорсівщині є доволі хорошими, хоча в контексті наступності ще існують деякі невирішені питання.
В обговоренні доповіді взяли участь методист садка №1 О.Г. Романенко та директор Суничненського НВК В.О.Зачепа.
Друге питання порядку денного колегії – стан дотримання законодавства з питань державної служби і протидії корупції – було розглянуто в протокольному режимі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий