понедельник, 15 июня 2015 г.

У донорів – дбайливі серця


У Щорському районі існують хороші й давні традиції донорства. До певної міри вони збереглися й до теперішнього часу. Так, у минулому році 186 наших земляків здали для потреб хворих понад 68 літрів крові. Особливо актуальним це стало, коли розпочалася активна фаза війни на сході України і для лікування поранених солдатів знадобилося багато крові. Вже цьогоріч протягом перших п’яти місяців бути донорами погодилися 64 людини, від них отримано більше 23 літрів крові.


Разом з тим виникла проблема, до якої слід привернути увагу громадськості. З початку року обласна станція переливання крові передала на Щорс 24 спеціальні контейнери для зберігання зданої крові. За кошти місцевої райлікарні придбано ще стільки ж гемопонів. Але нині у кабінеті відповідної служби лишилися лише три вільні контейнери.
У травні співробітники райвідділу міліції за традицією планували знову долучитися до донорства, однак довелося попрохати їх поки що зачекати. Простіше кажучи – зараз просто немає можливості зберігати нову кров.
Схожа ситуація виникає і у випадку з іншими мешканцями Щорсівщини, які хочуть допомогти хворим своєю кров’ю. Тому доречним буде звернення до бізнесменів нашого краю й усіх небайдужих людей – посприяйте у закупівлі контейнерів для зберігання крові. Це дійсно дуже важлива справа.
Підсумувати ж цей матеріал варто словами щирої вдячності тим людям, які попри реалії життя продовжують допомагати хворим, дають їм шанс на одужання або навіть – і на порятунок життя. Донор – це передовсім той, хто має добре серце і бажання допомогти.
Л.ЧЕРЕДНИЧЕНКО,
завкабінетом служби крові ЦРЛ

Комментариев нет:

Отправить комментарий