воскресенье, 25 июня 2017 г.

День села в Єліному

Четвертого червня, на свято Трійці, в Єліному відзначили День села.

Зібралося на урочистості більше сотні єлінців та гостей. Святково вбрані люди у фойє будинку культури оглянули виставку робіт сільських умільців: С.Коротиш, Л.Шеремет, В.Безручка. Це були картини з бісеру, вишиванки та вироби з дерева.
Проводився конкурс на кращу випічку. Всі охочі підходили, куштували та оцінювали торти та пиріжки. Перше місце в цьому конкурсі  здобула Я.Савенко.
На стенді експонувалися фотографії з минулого  - 50-х і 60-х років.
Жваво минув розіграш безкоштовної лотереї, яка називалася «Смикни удачу за хвоста». І п’ятьом учасникам таки пощастило виграти призи.
Дуже затишно і «зелено» було в залі та на сцені, де виступали сільські таланти: С.Коротиш та О.Коротиш. Того дня організатори привітали найстарішу мешканку села і того, хто лише розпочав свій життєвий шлях, першокласницю і іменинників червня. Пошанували ті подружжя, які справили срібне та коралове весілля. Відзначили й місцевих талантів.
Згодом присутні переглянули фільм, знятий у 1989 році про життя  Єліного.
Ведучими на святі були Л.Маклюк, К.Захарченко,  Л.Дрозд, Н.Фориш. Всіх присутніх у святковій вишиванці привітав  виконуючий обов’язки старости Л.Мороз. Привітання було і від тутешнього священика – отця Володимира.
... А на подвір’ї  варився смачний куліш. Він видався на славу. Люди були задоволені відзначенням Дня села.  Всі веселилися та танцювали. Не раз можна було почути: «Такого ще не було».
Допомогли в організації свята голова громади О.Медведьов, депутат громади В.Фориш, уродженець села М.Голован,  підприємець М.Мороз. Все відбулося в атмосфері сімейного затишку і гордості за громаду та село.

Комментариев нет:

Отправить комментарий