понедельник, 5 июня 2017 г.

Кращі традиції патріотичного виховання

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») в Чернігівській області проводиться з 2009 року. Того ж року в гімназії був створений рій джур козацьких під назвою «Чупрундир», який у 2010 та 2013 роках захищав честь області на всеукраїнських змаганнях.



Джурами в Україні називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідченого козака. Отримати такий статус міг лише той, хто пройшов певні випробовування – як фізичні, так і моральні. Під час змагань підлітки відтворювали атмосферу козацтва і випробовували себе на міцність у військово-спортивних, культурно-інтелектуальних та патріотичних конкурсах.
Щоразу кількість учасників гри зростає. У нинішньому обласному етапі  взяли участь 33 рої - представники районів, міст та Деснянської територіальної громади (усього  понад 260 дітей).
Упродовж гри-змагання джури проживали у наметовому містечку на території дитячого табору «Юний турист» (с.Количівка Чернігівського району).
Сновщину представляв рій «Чупрундир»  гімназії, який переміг у районному етапі. Команда складалась із  8 учнів, керівника В.І. Кравця, заступника керівника М.М.  Єрмак і виховника рою Т.В. Талаш.
Відповідно до програми  учасники змагались в  історичному конкурсі «Відун» (І місце), у таборуванні «Бівак» (І місце), з надання медичної допомоги «Рятівник» (І місце), орієнтувалися на місцевості у «Тереновій грі» (І місце), виступали у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», демонстрували навички стройової підготовки, долали смугу перешкод, стріляли з пневматичної зброї, перетягували линву, штовхали гирю.
Щовечора джури брали участь у різноманітних пізнавальних заходах-зустрічах з учасниками антитерористичної операції, майстер-класі з бойового гопака, тренінгах.
25 травня у Чернігові відбулося урочисте козацьке коло з нагоди закриття ІІ (обласного) етапу гри.
Захід розпочався покладанням квітів до стели Героїв Небесної Сотні та загиблим героям АТО.
Усі переможці отримали дипломи й сертифікати, а також путівки на оздоровлення у таборі «Юний турист» (с.Количівка Чернігівського району) у другій профільній зміні з національно-патріотичного виховання обласної літньої школи для обдарованих і талановитих дітей Чернігівщини.
Рій «Чупрундир» у загальному заліку серед 33 команд  виборов 4 місце. Учасники гри отримали великий запал позитивної енергії та повернулися додому у піднесеному настрої.

Комментариев нет:

Отправить комментарий