пятница, 12 апреля 2013 г.

Змінені правила

Нещодавно набрали чинності поправки, внесені до правил дорожнього руху. З цього приводу пропонуємо читачам коментар начальника місцевого відділення Державтоінспекції В.А. Пискуна.



Загалом принципових змін у правилах дорожнього руху не так вже й багато. Детальніше про них (у формі порівняльної таблиці) можна дізнатися на відповідному сайті, а якщо коротко згадати деякі, то передовсім – вимогу до водіїв транспортних засобів вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар на дорогах поза межами населених пунктів. (Ця норма діє з 1 жовтня по 1 травня). Також відтепер автобуси, які перевозять дітей, повинні бути обладнані спецсигналами (проблисковим оранжевим маячком). А будь-який автомобіль, наближаючись до автобуса, з котрого здійснюється висадка чи посадка дітей, повинен зменшити швидкість.
Поміж дрібних нововведень – зміна деяких дорожніх знаків, детальніше регламентування пересування на мопедах тощо. До речі, у межах щільної забудови міст і сіл максимальна швидкість транспортних засобів не повинна перевищувати 60 км/год.

Комментариев нет:

Отправить комментарий