вторник, 30 апреля 2013 г.

Перший квартал прожили непогано

Остання колегія в РДА розпочалася з доповіді першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Алєксєєва - про те, як Щорсівщина прожила перший квартал 2013 року. З наведених цифр виходило, що досить непогано. Скажімо, за показниками в освіті та медицині ми на 9-му місці в області,
7-е – за темпами росту валової сільськогосподарської продукції, 5-е – за рівнем зарплати в сільському господарстві. До речі, район не має заборгованості з виплат заробітної плати. Це ( в якості позитиву) відзначив начальник фінуправління Микола Іваницький, додавши, що в бюджетному відношенні перший квартал нинішнього року минув спокійно. Заступник голови РДА Микола Колодюк додав у позитив нової інформації, зазначивши, що за звітний період було вироблено валової сільгосппродукції більше – 110 процентів до відповідного періоду торік.
З огляду на те, як підготувались до весняної сівби (усі господарства забезпечені насінням, удвічі більше, ніж у минулому році, закуплено мінеральні добрива тощо), види на майбутній урожай непогані. З числа недоліків, зокрема, називалося зволікання з введенням в дію двох доїльних залів (в «Яні Плюс» і «Райдузі»). Зазначалося також, що з відкриттям магазину АТБ дещо знизився товарообіг у інших торговельних закладах.
Не обійшли увагою промовці і успішну реалізацію наміченого Програмою «Розвиток, орієнтований на громаду». У її рамках (до речі, уже другого етапу) будуть здійснені енергозберігаючі заходи в Сновському дитсадку, Тихоновицькій ЗОШ, капітальний ремонт Єлінського ФАПу, встановлені котли (на біомасі) в Рогізківській ЗОШ тощо.
З найбільш масштабних планів стосовно райцентру називалося прокладання водогону в Носівці, каналізування «П’яти кутів» (роботи уже розпочато).
Про соціальну сферу доповідав заступник голови РДА Володимир Карпенко, який детально зупинився, зокрема, на таких питаннях як забезпечення дітей дошкільними закладами, спортивними майданчиками, розвиток фізичної культури і спорту, охорона здоров’я підростаючого покоління.
Про останнє йшлося і у виступі завідуючого відділом РДА Анатолія Косевича (акцент було зроблено на оздоровленні дітей нинішнього літа) та головного педіатра району Ірини Карпушиної.
Начальник управління праці та соціального захисту населення Ольга Запорожець детально розповіла про державні допомоги та пільги, які отримали жителі району в першому кварталі нинішнього року.
Підсумував сказане і відповів на питання присутніх (особливо активним в обговоренні був депутат райради Григорій Скидан) голова РДА Олександр Грабовський.
В числі першочергових робіт він назвав ремонт доріг. (Його здійснюватиме чернігівська фірма), поступовий перехід котелень на альтернативні види палива. Не обминув голова РДА і такої гарячої теми як високі тарифи на водопостачання. Єдиним шляхом їх зниження Олександр Володимирович назвав будівництво нових очисних споруд.
Завершилася колегія по-святковому: присутні привітали завідуючу райвно Аллу Бібу з ювілеєм, а голова РДА вручив їй розкішний букет червоних троянд (на знімку).



Комментариев нет:

Отправить комментарий