вторник, 30 апреля 2013 г.

Досвідчений шахіст свої знання і вміння передає молодим

Олександр Степанович Жерденко – ветеран шахового руху в Щорському районі, неодноразово виконував норми кандидата в майстри спорту з шахів. З 1967 року – незмінний голова шахової федерації району.


На його рахунку перемоги у міських, районних, міжрайонних та обласних першостях і турнірах, десятки почесних грамот, дипломів, медалей і призів.
32 роки працював у Щорському профтехучилищі (нині Вище училище лісового господарства), з них 16 років – на посаді заступника директора з навчально-виховної роботи, постійно приділяючи увагу залученню учнів до гри в шахи.
Зараз він передає свої знання і досвід юним шанувальникам цієї захоплюючої гри в Центрі дитячої та юнацької творчості. Продовжує відстоювати честь нашого району у шахових змаганнях різних рівнів.
Спомини і роздуми Олександра Степановича, життя якого 65 років прикрашає і збагачує гра в шахи, увійшли до видання Щорської центральної бібліотеки «Мои мысли о шахматах и шахматистах». Головна мета книги – популяризація гри в шахи, розповідає про їх місце у житті людей різних професій, які відстоювали честь району у шахових змаганнях. Доповнюють розповідь автора підсумкові таблиці окремих шахових турнірів різних років і список публікацій із районної газети «Промінь» (раніше «Промінь Жовтня») за останні 30 років про шахове життя на Щорсівщині. У виданні представлені фотографії і документи із особистого архіву автора.
20 квітня у центральній бібліотеці відбулася презентація цього видання, яке в книзі історії краю стало сторінкою про шаховий рух в районі, починаючи з 60-х років ХХ-го століття.
Н.МОКРОСНОП,
директор Щорської ЦБС

Комментариев нет:

Отправить комментарий