пятница, 5 апреля 2013 г.

Коротко про різне

Архієрейське Богослужіння
10 квітня у Свято-Миколаївському Всецариці храмі м.Щорс о 7 год. 30 хв. відбудеться зустріч владики Амвросія та архієрейське Богослужіння літургії раніше освячених дарів за участю усіх священиків району. На празник запрошуються усі православні християни.

Митниця – на порозі змін
Нещодавно шляхом об’єднання податкової та митної служб було утворено Міністерство доходів та зборів. У новому органі виконавчої влади основною функцією митників, як і раніше, залишиться фіскальна. Як розповів «Променю» заступник начальника митного поста «Щорс» С.Л. Слива, наразі протягом І кварталу 2013 року місцеві митники досягли непоганого показника: при здійсненні оформлення товарів і транспортних засобів до держбюджету України перераховано 48 мільйонів гривень різноманітних податків і зборів. Також за інформацією начальника митного поста «Хоробичі» В.М. Куліша (колектив очолюваного ним підрозділу займається митним оформленням та контролем у пасажирських потягах), протягом звітного періоду співробітники митної служби виявили 11 порушень правил, встановлених Митним Кодексом.

Дотації населенню на тварин
Згідно з Постановою КМУ «Про надання бюджетної дотації за вирощений та проданий на забій молодняк ВРХ та свині» дотація надаватиметься: за 1 кг прийнятої живої ваги 2 грн. 50 коп. за молодняк ВРХ живою масою не менше 330 кг. Свині (крім свиноматок і кнурів) дотуватимуться по 1 грн. 50 коп. живою масою від 100 до 120 кг та 1 грн. – від 120 до 150 кг. Який пакет документів слід подавати до сільських та міськради, вам розкажуть в управлінні АПР РДА. Тел. 2-10-76.

Для сільських випускників
Для абітурієнтів, які не менше 6 місяців мають прописку в сільській місцевості, з липня почнуть видавати цільові направлення на навчання до вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації аграрного напрямку. Здобути спеціальності: агрономія, ветеринарна медицина, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, будівництво, лісове і садово-паркове господарство, облік і аудит тощо – можна в університетах, технікумах та коледжах, що функціонують у Києві, Харкові, Сумах, Білій Церкві, Прилуках, Козельці, Ніжині, Борзні, Сосниці, Бобровиці, Острі. Набір абітурієнтів буде здійснюватися на державне замовлення. Телефон 2-10-76.


Вовки хазяйнували у селі
Неймовірна пригода днями сталася біля будинку подружжя Юрія й Валентини Клименко з Іванівки. Їхнє цуценя, котре полюбляло ночувати на ганку, загризли два вовки. Фінал жахливої картини бачив господар, котрий вибіг на несамовите скавучання песика. Сіроманці втекли, а селом продовжують гуляти чутки про страх виходити на вулицю увечері.

Вода піднімається
За інформацією начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації О.О. Колотуші, вже з останніх днів березня розпочалося інтенсивне танення снігу й підвищення рівня води в річках та ставках Щорсівщини. На щастя, процес цей поки що помірний: станом на 1 квітня спостереження підтверджують незначний підйом у Снові – близько 1 сантиметра на добу, а через 3 дні динаміка була трохи іншою – по 4-5 см. В райцентрі відповідальними посадовими особами проведено обстеження територій, яким може загрожувати підтоплення. Констатовано, що ймовірність виникнення проблем є по вулиці Фрунзе. Однак треба згадати про одну з причин – окремі наші «співгромадяни» вперто продовжують захаращувати різним непотребом канали, якими повинна відводитися з вулиці зайва вода. А потім ще й скаржаться на «бездіяльність» державних служб… За підсумками вивчення ситуації передбачене вжиття комплексу заходів для належного реагування на весняні «вибрики природи».

Рибу ловити заборонено
Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Чернігівській області встановило весняно-літню заборону на промислове та любительське рибальство та пересування будь-яких плавзасобів. Строки дії заборони такі: у всіх водосховищах – з 1 квітня по 9 червня включно. Дозволяється любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. З детальнішою інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті Чернігіврибоохорони cndro.gov.ua

Змінити менталітет людей
Цієї весни в державі планується вже вчетверте провести акцію «Зроби Україну чистою». Торік понад 50 тисяч наших співвітчизників добровільно взяли участь у прибиранні території і ліквідації стихійних смітників. Нинішнього року планується залучити до секції близько 100 тисяч тих, хто дбає про збереження рідного довкілля. Нещодавно у Києві відбулася міжнародна конференція для координаторів акцій, аналогічних «Зроби Україну чистою». В її роботі взяв участь і представник Щорса М.Бобров. Він розповів, що у світі подібну ініціативу підтримано в 96 країнах. Першою свого часу стала Естонія. Її громадяни спочатку зібрали протягом дня 10 тисяч тонн сміття, а за чотири наступні роки зробили повністю чистою всю країну. Чим не приклад? Головне ж у цьому питанні – змінити менталітет людей, переконати їх, що берегти природу – наш спільний обов’язок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий