вторник, 2 апреля 2013 г.

«А нам іще рости, рости, рости!»

Минулої п`ятниці зранку в фойє районного Будинку культури було не проштовхнутися від бажаючих відвідати виставку дитячої та юнацької творчості «Квітуй во славу України талантів молодих перлина». Вироби, зроблені дітьми під керівництвом талановитих наставників, вражали різномаїттям і досконалістю. Багато хто хотів їх купити як сувеніри. Так само як і представлені кулінарні вироби.








Хто прийшов тільки на творчий звіт, теж отримав немало приємних вражень. Вони починалися з гри духового оркестру, який зустрічав гостей перед входом до зали.
Відкриваючи звіт «А нам – рости, а нам – цвісти!», заступник голови РДА Володимир Карпенко розповів про досягнення творчих колективів району і побажав успіху у виступах на звіті.
І його побажання виявилися пророчими. Представницьке журі, у складі якого – заслужені артисти України, актори чернігівських театрів, викладачі мистецьких вузів, начальники відділів ОДА, високо оцінили і рівень щорських виконавців, і композиції, і жанри представлених номерів.
Фольклорний колектив «Спадщина», вокальний – «Світлячок», танцювальний – «Ягідки», спортивна студія «Світлана», ансамбль музичної школи «Снов`яночка», вокальні ансамблі «Калина», «Веснянка», оркестри, камерний хор Будинку культури, окремі виконавці створили яскраву і майстерну картину, ім`я якій «Творчість».
Усі – від найменших учасниць (юні акробатки спортивної студії, декламаторка Мирослава Кушніренко) до сивочолих (у «Спадщині») – не просто виступали – жили на сцені.
Чудово виконала українську народну пісню «Чом, чом не прийшов» Олександра Гордійко (на знімку), так само, як і Дар`я Збіренко та Аліна Товстиженко (в автентичному стилі) – «Ішов брат з сестрою». Прослухавши «купальський віночок» (ансамбль «Веснянка») дехто з членів журі навіть засумнівався: чи, бува, це не фонограма, настільки чисто співали дівчата. Високу оцінку отримали і юні баяністи музичної школи (керівник Світлана Кузьменко), і танцюристи РБК (керівник Світлана Горбатович), і сільські виконавці – родинні ансамблі Трач (Нові Боровичі) та Муравок (на знімку внизу, Смяч). Насправді представників із сіл було набагато більше: дітей, що взяли участь у творчому звіті, батьки возять на заняття в РБК зі Сновського, Кучинівки, Займища, Великого Щимеля, Тур`ї.
Коли учасники у кінці звіту (він закінчився піснею зі словами «А нам іще рости, рости, рости») вийшли на сцену, вона виявилася для всіх явно замалою.

Марія ІСАЧЕНКО
Фото Леоніда ШЛОМИ

Комментариев нет:

Отправить комментарий