пятница, 26 апреля 2013 г.

Квітневий успіх

Нещодавно Ніжин став місцем чергового успіху юних вокалістів зі Щорса. Вони взяли участь в обласному молодіжному фестивалі виконавців народної та естрадної пісні «Твої таланти, Деснянський краю!» й повернулися звідти додому з вагомими здобутками. Розповідає керівник ансамблю «Світлячок» Ольга СЕНЧЕНКО.
Найбільше порадував дует у складі сімнадцятирічної Аліни Товстиженко та тринадцятирічної Дар’ї Збіренко. Дівчата почали співати разом лише нещодавно, фактично вперше взяли участь у конкурсі такого рівня, вийшовши, так би мовити, на широку публіку. Але виконана ними весняна балада «Ішов брат із сестрою» справила на слухачів таке враження, що у членів журі не було жодних сумнівів: гран-прі в цій номінації відправиться до Щорса. Перемога нашого дуету виявилася дійсно несподіваною, бо їхали на фестиваль передовсім набратися досвіду й випробувати себе. Однак тим приємнішим виявився смак справжнього успіху.
Також перші місця в своїх номінаціях посіли вокальний ансамбль «Світлячок» (народна пісня), Юлія Муравко (пісня «Гармонь») і Вероніка Чистилова (попурі на народні пісні). Підсумовуючи перебіг фестивалю, можна зазначити, що в тій віковій групі, де виступили щорсівчани, їм не було рівних в а-капельному співі.
Вдалою виявилася поїздка старшої групи «Світлячка» й двох підготовчих груп до Городні – на відкритий пісенний молодіжний конкурс. У номінації «Народна пісня» найменші, дев’ятирічні, діти зі Щорса стали володарями диплома ІІІ ст., група 13-17-річних - диплома ІІ ст., а в номінації «Естрадний ансамбль» 10-12-річні - ІІІ ст. Відзначився естрадний дует у складі Дениса Куленка та Вероніки Чистилової, добре виступив ансамбль «Веснянка». Дипломантами стали солістки Вероніка Чистилова (І ст.) і Юлія Муравко (ІІІ ст.). Щирих слів схвалення заслужив спів Дмитра Шарапата, Катерини Зорко, Ані Надточій, Анастасії Шеверової, Анастасії Сорокаліт.
Варто додати, що на конкурсі керівником камерного хору нашого районного Будинку культури Наталею Витушко вперше були представлені виконавці академічної манери співу, в результаті чого дипломантами стали Софія Ляба, Надія Зимодра, Руслан Жаренко, а Олександру Гордійко відзначено 3-ою премією…
На завершення цієї оповіді Ольга Сенченко висловила велику вдячність батькам дітей-співаків за допомогу під час поїздки і проведення конкурсу.
До речі…
Минулої суботи Ніжин став місцем проведення всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Квітневі викрутаси». Як розповіла «Променю» керівник зразкового танцювального ансамблю «Ягідки» С.М. Горбатович, наші діти (вікова категорія 12-16 років) повернулися звідти володарями «золотого диплома» в номінації народної хореографії. Вони представили на розсуд публіки і журі чотири танці, які були відзначені дуже високими оцінками. Цікавий момент – конкуренція в цій номінації виявилася найбільшою, колективів було стільки, що концерт тривав аж 7 годин. Проте навіть за таких умов «Ягідки» ще раз підтвердили своє високе реноме майстрів сцени.
Поза тим у кулуарах фестивалю було приємно зустріти наших земляків – вихованців «Ягідок», які нині танцюють в інших колективах Чернігова та Ніжина, а деякі – викладають у Ніжинському та Чернігівському університетах. (Це, зокрема, Віра Кривенко та Юлія Солонець). Також юні щорсівчани скористалися вільною хвилиною і здійснили екскурсію до будівлі відкритої ще 1820 року гімназії вищих наук (де тепер знаходиться один з університетських корпусів), й оглянули Графський парк у Ніжині. Тобто поєднали приємне і корисне, гастролі й пізнання історії рідного краю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий