пятница, 5 апреля 2013 г.

Заради рідної громади

На червневій сесії 2012 року Щорської районної ради згідно з порядком денним відбувся звіт депутата із фракції Комуністичної партії України у районній раді Кліщенко Тетяни Миколаївни.
На ту пору розпочиналася запекла передвиборча кампанія до Верховної Ради України, і цей звіт не був опублікований. Тепер друкуємо його з даними, доповненими за період із липня 2012 р. по березень 2013 р
.
Я, Тетяна Кліщенко – депутат Щорської районної ради 6-го скликання по мажоритарному округу м.Щорс. Член бюджетної комісії, голова фракції комуністів у райраді, тому, відповідно, член президії районної ради. Намагаюсь свої обов’язки виконувати добросовісно, додержуватись виконавчої дисципліни, брати активну участь в засіданнях комісії, президії, сесій райради, вести роботу депутата у міжсесійний період. Проводжу прийом громадян з питань, які їх хвилюють. Всього звернень було більше 30-ти. Тематика їх різна: від питань соціального захисту – виплати зарплатні, проблем житлово-комунального господарства, надання матеріальної допомоги тощо. Мене, як жителя міста і як депутата, хвилюють його проблеми, тим паче, що неможливо обірвати зв’язок з попередньою роботою міського голови та залишеними нами у добрий спадок для наступників шість (кілька – у стадії завершення) проектів, у тому числі й горезвісна каналізація на П’яти кутах. До неї не доходили руки більше п’яти десятків років, тому по місту кількість звернень найбільша. Є звернення громадян з тих питань, рішення яких розпочинала раніше. Це стосується і включення як першогочергового об’єкту в Програму соціально-економічного розвитку району реконструкції каналізаційних мереж по вул. Леніна, Некрасова, пров. Р.Люксембург за державні кошти, реконструкції проблемних покрівель, зовнішнього освітлення (що потім було виконано) по вул. 30 років Перемоги, Червоноармійській, Свердлова, шляхопроводу за рахунок бюджету розвитку міста, не чекаючи державних коштів.
У співпраці з РДА на прийомі у голови Чернігівської ОДА В.М. Хоменка піднімала питання про виділення коштів (4,1 млн. грн.) для продовження робіт по полігону твердих побутових відходів. Надавались мною депутатські запити щодо перспектив функціонування локомотивного депо ст. Щорс та прийнятих кроків по його збереженню, по існуванню Тихоновицької амбулаторії, а не перетворенню її у ФАП.
Як керівник фракції, разом з товаришами у відповідності з суспільно-політичною ситуацією у 2011 році підготували й було прийнято сесією звернення до Президента України, Голови Кабміну, Голови Верховної Ради «Зупинимо фашизм в Україні!», що є актуальним і сьогодні, що хвилює нас як нащадків переможців. По можливості особисто надавала матеріальну допомогу у можливих розмірах (в основному по хворобі), Сновському дитячому садку – на внесок від громади по реалізації проекту розвитку ПРООН, подарунки на першовересневі свята в групи міського дитсадка. У багатьох питаннях співпрацюємо з депутатами різних рівнів від КПУ. Так, немалу матеріальну підтримку за нашою координацією дій було надано депутатом Верховної Ради В.О.Лещенком організаціям культури, освіти, охорони здоров’я району тощо. Депутат обласної ради Р.К. Ясочко сприяла наданню матеріальною допомоги хворим, придбанню Щорському історичному музею нового килимового покриття до залу М.Щорса у військово-історичному відділі.
Разом фракції комуністів райради й міськради: знаходили можливість поздоровити на День Перемоги інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій – як у місті, так і у частині сіл; традиційно на Ленінський комуністичний суботник вже більше семи років прибираємо у міському сквері, на алеї біля Пам’ятного знака, кілька років садили там клумби; брали активну участь в ініційованому ЦБС збору коштів та відкритті пам’ятника на честь нашої землячки-письменниці Лідії Вакуловської (500 грн.); більше року назад для пропаганди юних талантів зібрали роботи (поробки, твори) й відправили спочатку на обласний, а потім і на Всеукраїнський конкурс «Світ очима дітей». З 13 переможців по Чернігівській області – 3 наші, за що діти отримали безкоштовні путівки у табір «Молода гвардія» (зараз проводиться подібна робота у новому турі конкурсу); ставимо у спільних зверненнях перед Верховною Радою за ініціативою КПУ питання відміни антинародної пенсійної реформи й неприйняття нового рабського Трудового Кодексу, про припинення співпраці з Міжнародним Валютним Фондом і вступу України до Митного союзу.
І за покликом душі, і за службовими обов’язками, і як депутат райради з метою пропаганди, виховання любові до рідного міста, краю намагаюсь поширити увагу до їх історії, збільшити коло друзів.
Інформую трудовий колектив, населення (але хотілося б більше) про роботу районної ради, РДА, роз`яснюю при необхідності людям рішення наших сесій. Співпрацюємо з важливих для регіону питань з іншими фракціями у районній раді.
Хочеться зробити більше для рідного міста, району, тому попереду ще багато справ і завдань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий