пятница, 12 апреля 2013 г.

Відповідь від ПрАТ "Комунальник" М.М.Лукакшовій

У минулому номері газети «Промінь» опублікована стаття «Готуймо гаманці» за авторством М.Лукашової. Дуже болісно читати явно неправдиві висловлювання, які провокують у читачів негативні думки щодо діяльності ПрАТ «Комунальник». Тема зміни тарифів дійсно одна з актуальних, у той же час вона є дуже важливою.
Лише обурення викликають дії «активістів» міста Щорс, які шкодять процесу виживання ПрАТ «Комунальник», а щодо розмірів тарифів за тепло, газ, електроенергію, прибирання прибудинкових територій, вивезення сміття та інших послуг жодних активних дій не проводять. Питання відсотку підвищення заробітної плати на 29,2 обґрунтовується з арифметичного ділення розміру мінімальної заробітної плати згідно з законом України «Про державний бюджет України на 2013 рік» - 1147 грн. на середній розмір мінімальної заробітної плати, закладений у тарифі, що встановлений 12.01.2011 року - 888 грн. До того ж, указаний відсоток підвищення застосовується лише для виробничого персоналу, і ніяк не для «верхівки» підприємства. У червні 2012 року тариф на водопостачання та водовідведення підвищився лише на 3% шляхом коригування складової тарифу - електроенергії.
Наводиться неправдива інформація щодо того, що питома вага оплати праці в структурі собівартості тарифу складає 80%, що не підтверджено жодними фактичними даними, а лише є припущеннями або плодом безмежної уяви автора статті. До речі, представників депутатської комісії запрошували на підприємство для більш детального вивчення цього питання, на що було отримано негативну відповідь. Насправді середня питома вага оплати праці у структурі тарифу на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (для населення) по ПрАТ «Комунальник» складає 49,6%. Залишаючи обґрунтоване питання оплати праці, яке чомусь найбільше турбує громадян, потрібно зазначити інші більш важливі моменти. Тариф напряму залежить від об'єму наданих послуг, які за своїм розміром майже найнижчі по області. Наданням послуг по водопостачанню в місті Щорс займається не тільки ПрАТ «Комунальник», а й БМЕУ-5 Сумської області. Щоб збільшити об'єми ПрАТ «Комунальник» неодноразово зверталось до органів влади з проханням об'єднати мережі обох частин міста, що дало б можливість не підвищувати тарифи на послуги з водопостачання.
Що стосується послуг з водовідведення, то наше місто, маючи потужні очисні споруди, які треба обслуговувати, каналізоване лише на 25%. Доводимо до відома жителів міста, як об'єми впливають на тарифи на водовідведення в районних центрах нашої області:
Місто Об'єми, тис.м3 Тариф грн. за 1м3
Городня 150 8,50
Корюківка 178,4 9,45
Мена 62,9 20,11
Щорс 47,9 20,93
Об'єми в м. Городня більші, ніж у м. Щорс, у 3,2 раза, до того ж у них немає очисних споруд. Каналізуючи наше місто до рівня м. Городня, тариф на водовідведення зменшиться до 7 грн. за 1м3. Підсумовуючи вищенаведене, потрібно зробити висновок, що великий розмір тарифу на водовідведення - це об'єктивна реальність, яку в нашому місті змінити дуже важко. Додаткову інформацію про порядок зміни розміру тарифу можна знайти в ст. 31 ЗУ «Про житлово-комунальник послуги».
Враховуючи всі висвітлені недостовірні та неправдиві дані автора статті «Готуймо гаманці», ПрАТ «Комунальник» має намір оскаржити її дії у відповідних органах.
Шановні громадяни, якщо підприємство не почне користуватися скоригованим тарифом, то почне занепадати (хоча на даний момент всі послуги надаються безперебійно). Невиплата встановлених мінімальних розмірів заробітної плати змусить скоротити штат підприємства, що у свою чергу призведе до постачання води за графіком - 3-4 години на день; несплата грошових зобов'язань з електроспоживання та сплати орендної плати за ЦМК призведе до застосування штрафних санкцій. Нагадуємо, що відбулося коригування тарифів, а не повний їх перерахунок.
З надією на розуміння та співпрацю
і ПрАТ «Комунальник

Комментариев нет:

Отправить комментарий