воскресенье, 21 апреля 2013 г.

Захищаємо природу

Державна політика в сфері збереження довкілля набуває додаткових рис, зокрема – ширше долучаються до конкретних справ громадські організації. Як розповів «Променю» голова райради УТМР М.О.МУРАХА, нещодавно державна екологічна інспекція розпочала видачу посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля активу тих об’єднань громадян, які дбають про природу. Зокрема, такий документ вже отримав єгер Сергій Воробей. Він має право проводити рейди та перевірки, складати акти перевірок і адмінпротоколи у разі виявлення відповідних порушень природоохоронного законодавства. Також громадський інспектор уповноважений доставляти громадян, які вчинили порушення, до міліції. Разом з тим він може перевіряти документи на право використання об’єктів тваринного світу, зупиняти транспортні засоби (у тому числі човни) і проводити їхній огляд, огляд речей, добутої дичини, вести при цьому фото і відеозйомку. Важливим аспектом є і те, що до компетенції громадського інспектора належить протидія засміченню лісу, випалу сухої рослинності, незаконному вирубуванню дерев та чагарників
Нині - саме період активного нересту риби. Тож усі сили державних структур та громадськості мають бути сконцентровані на боротьбі з браконьєрством. Принагідно варто нагадати, що зараз заборонено ловити рибу з човна, тим більше – оснащеного двигуном.
До речі
Одинадцятого квітня під Гвоздиківкою єгер УТМР затримав біля однієї з водойм місцевого мешканця В.Щелучкова, 1985 р.н. – той вибрався в угіддя з рушницею в руках, а це нині заборонено. На порушника правил полювання складено адмінпроткол, документ спрямовано на розгляд державної екологічної інспекції. А наступного дня (теж під Гвоздиківкою) було затримано за аналогічне правопорушення і мешканця Щорса О.Короткого. Ці факти ще раз підтвердили: далеко не всі наші мешканці належним чином усвідомлюють той негатив, який несе за собою відстріл птахів навесні. Причому їх не зупиняє навіть те, що нині триває Великий піст і не можна не лише їсти м’яса, а й убивати живі створіння.

Комментариев нет:

Отправить комментарий