вторник, 2 апреля 2013 г.

На квартиру… до голови села

Чепелівцям впродовж майже двох місяців ні до кого було звернутися за медичною допомогою. Завідуюча ФАПом розрахувалася і виїхала з села. Втім, вона тут фактично і не жила. Їздила з сусідньої Наумівки – коли попуткою, коли велосипедом. Зрозуміло, це для людей було незручно. Адже хвороба часу не вибирає. Медик буває потрібен і серед ночі, і рано вранці. Але якось мирилися.


Днями завідуючою чепелівським ФАПом була призначена випускниця Чернігівського медичного коледжу Наталія Деркач. Представити нового медпрацівника керівництву села, допомогти освоїтись на новому місці вирушила заступник головного лікаря ЦРЛ Раїса Кодинець. Поїхала з донькою в Чепелів і мама – Олена Олександрівна. Хотіла побачити, як Наталя влаштується. Останнє, як з’ясувалося, виявилось найскладнішим. Бо ніхто з сільчан (з тих, у кого були підходящі побутові умови) не захотів брати на квартиру молодого спеціаліста. Багажник машини був забитий сумками з речами та продуктами (Наталія Деркач родом з Петрівки, туди з Чепельова їздити не дуже зручно), а вивантажити їх було ніде.
Вирішила проблему сільський голова Марія Мороз – взяла медпрацівника жити до себе. Хочеться сподіватися, що з часом усе влаштується. Наталя не просто приживеться в селі, а й стане тут своєю. А ця історія нехай стане пересторогою іншим громадам, бо так можна взагалі без медпрацівника залишитися.
Марія ІСАЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий