пятница, 26 апреля 2013 г.

Пульс життя району

відчули активісти районної ветеранської організації під час поїздки рідним краєм. Вони відвідали ряд бюджетних та економічних об’єктів і отримали нагоду пересвідчитися: життя триває і Щорсівщина має перспективи!


Нещодавно голова райдержадміністрації О.В. Грабовський, виступаючи на засіданні райради ветеранів з інформацією про соціально-економічний розвиток Щорсівщини, отримав від співрозмовників пропозицію: мовляв, краще один раз побачити, ніж десять разів почути, тож допоможіть організувати поїздку туди, де справи рухаються, а люди зайняті роботою. Слід зауважити, що керівник району не просто погодився зробити так, як запропонували ветерани, а виконав все доволі оперативно. І ось минулого тижня шкільний автобус, повний тих, хто «має сиву голову, але небайдуже серце», вирушив у дорогу.
Місцем першої зупинки став Новоборовицький будинок престарілих, де саме зараз розгорнуто масштабні ремонтні роботи. (Куратор цього закладу – директор терцентру з соціального обслуговування М.І. Яковець – сказав, що держава всебічно дбає про захист потребуючих верств населення й створює належні умови для тих, хто волею долі потрапив до будинку престарілих. І додав: наразі в його стінах є вакантні місця, тож хто бажає отримати тут прихисток – може розраховувати на турботу та увагу). Надалі надійшла урочиста мить – голова РДА О.В. Грабовський передав сторічній ювілярці – М.М. Биховець - вітання від Президента Віктора Януковича з найкращими побажаннями добра, здоров’я і глибокої шани. Також гості-ветерани разом із супроводжуючими та представником райорганізації товариства Червоного Хреста Л.Р.Кравець залишили для стареньких свої подарунки.
Потім ветерани в супроводі заступника голови РДА М.Ф. Колодюка побували на новій фермі в селі Жовідь, оглянули сучасний доїльний зал, який незабаром мають увести в експлуатацію. Також вони прослухали вельми цікаву лекцію про перспективи розвитку тваринницької галузі, ситуації на ринку молока тощо.
Дуже пізнавальним виявився візит на залізничну станцію Камка, де саме триває велике будівництво – споруджується зерносховище з майбутнім ресурсом зберігання збіжжя в кілька десятків тисяч тонн. З огляду на явні успіхи аграріїв нашого району, зокрема, у вирощуванні кукурудзи, потреба в такому об’єкті є очевидною.
А завершилася поїздка ветеранів рідною Щорсівщиною в Петрівці, де торік розпочато поетапний ремонт комплексу «школа-сад». Умови навчання дітей у цьому закладі дуже хороші – такою була спільна думка ветеранського активу. Позитивному настрою гостей посприяло й те, що їх зустріли хлібом-сіллю і запросили оглянути цей освітній заклад.
Загалом акція видалася напрочуд успішною. Її учасники отримали відповіді на чимало своїх запитань і, що найголовніше, переконалися: наш район на місці не стоїть!
Фото Олега
МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий