понедельник, 16 февраля 2015 г.

Запитання до влади

«І нинішній, і попередній уряди красиво говорять про піклування за майбутнє нації – наших дітей. Зокрема, про те, що у всіх навчальних закладах України (району в т.ч.) мають функціонувати теплі туалети. Навіть постанови відповідні на цю тему існують. То чому у нашому районі у відділі освіти РДА першочергово подбали про туалет для свого апарату, а не, приміром, для учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Чи здоров’я школярів їм не важливе? І за які кошти побудовано той туалет? Чи не за шкільні, бува?
Депутат райради Володимир Кузьменко, активісти місцевої громади,
колишні керівники Михайло Зуйок та Михайло Кулініч»

Теплі надвірні туалети будуть
На сьогодні в районі функціонує 19 загальноосвітніх навчальних закладів, 5 дошкільних та 2 позашкільні навчальні заклади, Щорський міжшкільний навчально-виробничий комбінат і дитячо-юнацька спортивна школа. Із 19 шкіл мають внутрішні туалети для всіх учасників навчально-виховного процесу – 9, тільки для учнів 1-4 класів – 3 (в тому числі і Щорська ЗОШ І-ІІІ ст.№2), в решту шкіл закуплено 18 біотуалетів, які встановлені та використовуються учнями початкової ланки. Мають внутрішні туалети РЦДЮТ та ДЮСШ. Станом на 1 січня 2012 року було виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво теплого надвірного туалету Щорської ЗОШ І-ІІІ ст.№2. Реалізація проекту обійшлася б тоді в 223,2 тис. грн. Ініціатором та виконавцем щодо виготовлення проектно-кошторисної документації і виконання робіт з будівництва теплого надвірного туалету в міській школі №2 виступає обласне управління капітального будівництва при облдержадміністрації. Фінансування вищезазначених робіт проводилось та буде проводитись з обласного бюджету. У районному відділі освіти жодних документів на дану забудову немає.
Щодо внутрішнього туалету у відділі освіти, скажу так: «А чи не в 21 столітті ми живемо? У відділі працює 21 жінка і це не враховуючи жінок-керівників, які приїздять у справах...»
До речі, всі роботи з облаштування внутрішнього туалету були виконані власними силами, а матеріали придбані за кошти спеціального рахунку (орендна плата) на суму 13,048 грн.
Т.Булденко,
начальник відділу освіти РДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий