понедельник, 9 февраля 2015 г.

Кримінал

Крадуть усе
Минулого тижня, у суботу, невідомим після важких буднів, напевне, захотілося погуляти на славу, і вони залізли у магазин в Нових Боровичах, де
вкрали харчів і питва на 2000 гривень. Злочинців поки що не знайшли. А вже за три дні, 3 лютого цього року, розкрили інший злочин, щоправда цього разу у Щорсі. Тут, влітку, 49-річний мешканець райцентру Павло Ашурок шахрайським шляхом заволодів у 53-річного щорсівчанина Анатолія Пуховецького велосипедом «Мінськ». Того ж дня у райвідділ було повідомлено, що у іншого мешканця містечка пропав 40-літровий алюмінієвий бідон. Злодія шукають, як і того, хто поцупив в Іванівці металеву огорожу на меліоративному каналі.
Кулібіни
Ще у середині 1870-х років генерал М. Драгоміров писав: «Если изобрести повторительную систему, которая будет надежна, прочна, не будет требовать слишком тщательного ухода… то ни о чём лучшем и мечтать нельзя»… Таку (трохи згодом) зброю розробив Сергій Мосін. Це була магазинна гвинтівка, 7,62-мм калібру яку назвали «трьохлінійкою» (стара міра довжини дорівнює одній десятій дюйма, чи 2,54 мм — відповідно, три линії — 7,62 мм). А вже 1891 року її прийняли на озброєння Російської Імператорської армії. І після цього гвинтівка активно використовувалась до кінця Другої світової війни, при цьому її неодноразово модернізували.
Невідомо, яку саме модернізацію знайшов десь на партизанських шляхах 35-річний неодноразово судимий (перший раз за крадіжку, другий — за наркотики) житель Михайлівки, але, за його словами, знайшов. У неробочому стані. Після чого самостійно відремонтував, приладнавши ложе з прикладом та трохи «підмарафетивши». Зброя стала придатна до стрільби (це визначила експертиза), тож тепер до статей, за якими чоловік відбував покарання, додасться ще одна.
Маргарита Литовченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий