четверг, 26 февраля 2015 г.

Ігор Батюк, військовий комісар районного військового комісаріату: «Весняний призов громадян на строкову військову службу має пройти організовано»

Відповідно до указу Президента від 17 лютого 2015 року №88/2015 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році» та постанови Кабінету Міністрів від 21 березня 2002 року №352 «Про затвердження положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» повідомляю:


1. Строк проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу встановленні: квітень - травень 2015 року;
2. Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» зі змінами, які були внесені від 15.01.2015 №116-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду», доводжу до відома наступні зміни щодо призову на військову строкову службу: - призовний вік на строкову військову службу для громадян України чоловічої статі становить 20 - 27 років. Призовники, які були передані на облік військовозобов'язаних по досягненню 25-ти річного віку, будуть запрошені до військового комісаріату для проведення співбесіди щодо можливості їх призову на строкову військову службу та роз'яснення їм їх особистої відповідальності за збройний захист Батьківщини. У разі згоди громадяни, будуть направлені для проходження медичної комісії та відправлені до військових частин для проходження строкової військової служби. Наголошую на тому, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію указом Президента України від 24 вересня 2014 року №744 щодо унеможливлення залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей, військовослужбовці військової строкової служби будуть проходити службу поза зоною проведення антитерористичної операції); - відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами буде надаватись призовникам, які мають одинокого батька або одиноку матір чи мають на утриманні двох або більше неповнолітніх дітей до досягнення старшим із них повноліття, лише за умови офіційного працевлаштування призовника; у разі якщо призову на строкову військову службу підлягають кілька синів одночасно, відстрочка може надаватися одному з них за їх бажанням з урахуванням пропозиції батьків, на час проходження строкової військової служби братами, до звільнення в запас одного з них.
Відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається таким громадянам призовного віку: педагогічним працівникам з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді, на весь період їх роботи за спеціальністю у сільській місцевості; медичним працівникам за умови повного навантаження на займаній посаді - на весь період їх роботи за фахом у сільській місцевості.
Від призову на строкову військову службу в мирний час звільняються громадяни України, які до дня відправлення на строкову військову службу досягли 27-річного віку.
Строки строкової військової служби в календарному обчислені встановлюються: для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях - до 18 місяців; для осіб, які під час призову на строкову військову службу мали 1 ступінь вищої освіти магістра - до12 місяців.
Звільнення зі служби проводиться: військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки служби, - на підставі указу Президента України та на підставах, передбачених ст.26 п. 8 Закону України «Про Військовий обов'язок та військову службу».
Звертаю увагу на те, що відповідно до оновленого Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» зняттю з військового обліку призовників підлягають громадяни, які досягли 27-річного віку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий