понедельник, 9 февраля 2015 г.

Мисливське господарство: зберегти традиції і провести реформи

Чергове засідання президії райради Українського товариства мисливців та рибалок почалося з підбиття підсумків сезону полювання на хутрового звіра. Як зазначив голова ради М.О. Мураха, було реалізовано 195 місцевих сезонних відстрілочних карток, 5 одноразових і 44 – на інші райони. (Принагідно він нагадав про вимогу здати ці документи протягом 10 днів після закінчення сезону. Так само і про нову норму: хто сплачує членські внески у І кварталі – для того це обійдеться в 350 грн., у ІІ – 375, у ІІІ – 400, у IV – 425). Термін дії державної (білої) картки обліку добутої дичини тепер – до 30 квітня.


Під час обговорення поточних справ член президії райради УТМР В.В. Приходько поставив вимогу – спрямувати клопотання до відповідних державних органів та депутата Верховної Ради А.С. Євлахова з двох питань: спростити дозвільну систему в сфері володіння мисливською зброєю і відкриття весняного полювання на перелітного птаха (гуся). Учасники зібрання одностайно підтримали запропоновану ініціативу. У свою чергу М.Н. Сенченко звернув увагу на необхідність посилити протидію браконьєрству, зокрема – спиляти незаконно встановлені між Сновським та Чепельовом вишки, з яких негідники відстрілюють копитних.
По ходу засідання М.О. Мураха попрохав членів президії нагадати населенню про норми пунктів 2 і 4 статті 39 Закону «Про мисливське господарство і полювання» (2010 р.), згідно з якими працівники, уповноважені здійснювати контроль у цій сфері, мають право: перевіряти документи на право полювання, зупиняти транспортні засоби, проводити їх огляд, речей, знарядь полювання, добутої продукції; вилучати у порушників знаряддя полювання, транспорт, обладнання і предмети, що є знаряддями порушень, незаконно добутих тварин, іншу продукцію полювання, а також відповідні документи.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий