четверг, 26 февраля 2015 г.

Реалії

Позитив
Відтепер переселенці
можуть легше знайти роботу
З минулого року Щорська служба зайнятості допомогла чотирьом переселенцям знайти роботу в нашому районі. Один із них влаштувався лікарем в інтернат «Казка», інший - прибиральником, ще одна людина — на завод продтоварів. Не стоїть осторонь проблем цих людей і всесвітня мережа. Так, за даними ООН вже більш ніж 1 млн людей зареєстровані як переселенці із зони АТО та Криму, тож щоб допомогти їм у пошуках заробітку, сайт Work.ua спеціально зробив окремий розділ «Робота для переселенців». Тепер люди на цьому сайті можуть виділити своє резюме (достатньо поставити галочку, що «Я переселенець») і їм буде легше знаходити необхідні вакансії. У цьому розділі також додаються вакансії, на які роботодавці готові взяти переселенців. Зараз таких вакансій вже понад 3000.
...і негатив
Міст для екстремалів
Вперше я йшла мостом над залізничною колією, коли на перилах висіли бурульки і було дуже слизько. Серце калатало у п’ятах, поки я не ступила на тверду землю. І ось, буквально з різницею у два дні, я стала свідком, як люди вирішують цю проблему самотужки, адже не кожному під силу здолати цю «фортецю».
Двоє дівчат з візочком і маленькою дитиною лізли через трубу, що біля редакції. Спочатку перелізла одна. Інша подала їй дитину, потім візочок, а тоді перелізла сама. Другий випадок: дідусеві з ковінькою, який не міг піднятися сходами мосту, довелося лізти під цією самою трубою…
Є вихід — іти в обхід чималу відстань, але це теж не для кожного. Зрозуміло, що за нинішніх часів нового мосту не буде. Але хіба не можна зробити для таких людей хоч якийсь перехід коліями у цьому мікрорайоні?
Маргарита ЛИТОВЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий