понедельник, 16 февраля 2015 г.

Модернізація себе виправдовує

У Кучинівській школі з грудня 2011 року функціонує блочно-модульна котельня. Наскільки ефективно вона себе зарекомендувала – розповіла директор цього навчального закладу Н.Б.Шевченко.

- Вже четвертий опалювальний сезон ми використовуємо цю котельню і можемо чесно сказати: підстав для нарікань майже нема. Теплоподача хороша, паливо економиться – якщо порівняти зі старим устаткуванням. Раніше на кожен із трьох навчальних корпусів була окрема кочегарка. Коли встановили нову котельню й проклали теплотраси, ситуація явно поліпшилася. Хоча досі невирішеним лишилося питання, яке піднімалося вже кілька років: «вагончик» з обладнанням так зпроектований, що вкидати у топку дрова та вугілля доводиться через відкриті двері, просто з вулиці. Коли йде дощ чи падає сніг, такий стан справ правильним не назвеш. Тому існує необхідність хоча б встановити навіс перед котельнею, щоб умови роботи кочегарів стали зручнішими.
І ще один момент: коли відключається електропостачання (як оце було в грудні), доводиться вигрібати з котлів палаючі дрова чи вугілля, щоб не псувалося обладнання.
Загалом площа школи – понад тисячу квадратних метрів, у ній зараз навчаються 107 учнів. У рамках заходів з енергозбереження у 2010 році встановлені металопластикові вікна. Ефект виявився дуже відчутним. Якщо ж торкнутися загалом так званої побутової теми, то нагальною потребою є пробити свердловину й обладнати її підстанцією для забезпечення надійного водопостачання навчального закладу. Сподіваємося, це питання вирішиться вже цьогоріч.

Комментариев нет:

Отправить комментарий