четверг, 26 февраля 2015 г.

Сільські бюджетники мають пільги

Право на безплатне користування житлом з опаленням і освітленням мають пенсіонери, які раніше були педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, працівниками закладів культури та бібліотек у сільській місцевості, проживають у селі та мають відповідний стаж роботи не менше трьох років.
Право пенсіонерів підтверджується довідкою, виданою відділом освіти, відділом охорони здоров’я, відділом культури РДА або адміністрацією установи, у якій вони працювали, сільською радою за постійним місцем проживання пенсіонера на підставі записів у трудовій книжці. Гарантії не поширюються на членів сімей цих осіб.
У разі, якщо пенсіонер продовжує роботу на зазначених посадах, соціальні гарантії надаються як для працюючого, тобто з урахуванням права на податкову соціальну пільгу. Пенсіонер, який проживав у сільській місцевості і користувався гарантіями, у разі переїзду до міста на постійне чи тимчасове місце проживання втрачає право на гарантії.
За принципом «Єдиного вікна»
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України граничні показники вартості твердого палива і скрапленого газу для надання пільг і житлових субсидій щороку індексуються на прогнозний індекс споживчих цін поточного року. Згідно з листом Мінекономрозвитку, в якому зазначений показник індексу споживчих цін у 2015 році на рівні 113,1 відсотка, граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу для надання пільг та житлових субсидій населенню складають 1221,74 грн за одну тону твердого палива та 156,74 грн за один балон скрапленого газу для побутових потреб.
Надання пільг та житлових субсидій за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, здійснюється в управлінні за принципом „єдиного вікна”, тобто за формою „єдиної заяви” на всі види соціальних допомог та інших соціальних виплат та компенсацій. Бланк заяви можна придбати в редакції газети „Промінь”.
За більш детальною інформацією
звертайтеся за тел. 2-13-38.
О.Личак,
начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення УСЗН

Комментариев нет:

Отправить комментарий