понедельник, 23 февраля 2015 г.

Як із банківської картки поцупили 7 тисяч


Цей прикрий випадок не так давно трапився з моїм колегою та другом.
Його добра знайома зателефонувала та попросила: «Ти не заперечиш, якщо на твою банківську картку перекинуть мої гроші, бо в мене нема «приватівської?» «Добре!» - не запідозривши нічого поганого сказав він, і назвав номер картки. І ось протягом невеликого відрізку часу на мобільний телефон друга надійшло СМС-повідомлення, що з його зарплатної картки, зокрема, з кредитного ліміту, де було 8 тисяч гривень, знято 7 тисяч… (Кредитний ліміт – це коли банк, в залежності від вашої зарплати чи пенсії, дозволяє користуватися протягом місяця певною сумою, а потім, при надходженні коштів, автоматично гасить борг).
Як пізніше з`ясувалося, жінка шукала через Інтернет підробіток. Знайшла, виконала певне завдання, за що їй пообіцяли заплатити 2 тисячі гривень. Попросили у неї номер і пін-код картки. І що дивно: пройдисвіти умудрилися лише за номером, без коду, викрасти гроші.
Кого тільки не підключав мій друг для пошуку шахраїв, навіть підняв на ноги службу безпеки Дніпропетровського (центрального) офісу банку. Все марно. Знайти злодіїв не вдалося.

Комментариев нет:

Отправить комментарий