пятница, 20 февраля 2015 г.

Рада церков звернулася до щорсівчан

11 лютого 2015 року в приміщенні районної державної адміністрації відбулося засідання ради Церков і релігійних організацій Щорського району. Засідання проводив голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко, який зазначив, що влада з великою пошаною і повагою ставиться до священнослужителів, усіх Церков і релігійних організацій, які діють у нашому районі, до їх важливої духовної місії в суспільстві.

Рада Церков підготувала звернення до жителів Щорсівщини із закликом зберігати спокій, робити все, щоб у душах наших земляків не визрівали паніка, зло і ворожнеча, щоб Щорсівщина й надалі залишалася землею миру, любові і злагоди. У ньому, зокрема, сказано: «Ми, представники релігійних конфесій Щорського району, звертаємось до жителів нашого краю, які люблять Україну і щиро бажають їй миру, добра й процвітання. Надзвичайно складні випробування, які переживає наша країна, вимагають від суспільства адекватної реакції та конкретних дій щодо врегулювання ситуації та запобігання ескалації конфлікту як на загальнодержавному, так і місцевому рівнях.
У зв’язку із цим ми виступаємо категорично проти усіх проявів сепаратизму та тероризму. Закликаємо наших співгромадян бути патріотами України та докладати зусиль із забезпечення цілісності нашої Держави. Разом з тим ми визнаємо право людини та держави боронити себе від агресії, від тих, хто незаконно взявши в руки зброю замислив зло, сіючи смерть, горе та сльози на українській землі Донбасу.Захист Батьківщини вважається священним обов’язком в усіх релігіях, тому віруючі різних конфесій Щорсівщини в цей непростий час надають моральну та матеріальну підтримку українським військовослужбовцям, які виконують свій обов’язок із захисту нашої держави та мирних громадян від свавілля сепаратистів й терористів та запобіганню їх появі на нашій мирній Щорській землі.
Збереження миру всередині суспільства в цей доленосний час є обов’язком для усіх громадян і особливо для віруючих, які повинні бути прикладом для усіх інших. Тому ми закликаємо священнослужителів та віруючих усіх конфесій Щорсівщини зберігати, насамперед, міжрелігійний та міжконфесійний мир, який напряму залежить від доброї волі кожного з нас.
У той же час ми звертаємо увагу на неприпустимість намагань штучного розпалювання нетерпимості на релігійному та міжнаціональному ґрунті з боку політичних і громадських організацій. Просимо усіх бути відповідальними за дії та слова, які можуть порушити міжконфесійний та міжрелігійний мир на Щорсівщині.
Ми, члени ради Церков та релігійних організацій Щорського району, закликаємо віруючих усіх конфесій об’єднатися навколо спільної біди та усвідомити, що в цей час найстрашнішого випробування, яке переживає Україна за всю свою новітню історію, на перше місце має вийти цінність людського життя.
Будьмо вірними Божественним заповідям і законам, які в усіх релігіях навчають добру й любові. Уникаймо будь-яких конфліктів: на національному, мовному, політичному або релігійному ґрунті. Головне сьогодні: посилити молитви про мир у державі, про зупинення кровопролиття, про захисників України, які заради нас віддають своє життя, про перемогу правди, утвердження справедливості та свободи.
Павло Іванович Фазан (о.Павло), протоієрей, благочинний церков району Української Православної Церкви МП,
Андрій Володимирович Романюк (о.Андрій) - настоятель храму Преображення Господнього Української Православної Церкви КП,
Ромуальд Якуб Опєлко,
настоятель Парафії Непорочного Серця Пречистої Діви Марії Римсько-Католицької Церкви м. Щорс,
Анатолій Миколайович
Пузач – пастор Церкви Євангелістів християн –
баптистів,
Леонід Олексійович Іванов, пастор Церкви
християн Віри Євангельської «Джерело життя»

Комментариев нет:

Отправить комментарий