пятница, 20 февраля 2015 г.

Шукали відповіді на головні питання






Минулого тижня, 12 лютого у Жоведі відбувся сход села, на який прийшли найактивніші його мешканці.

Зі звітом про роботу у попередньому році виступила сільський голова Тамара Бондар. На сході були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Леонід Комісаренко, заступник начальника управління праці та соцзахисту Валерій Радибеда та представник міліції Андрій Анікеєнко. На зібранні обговорювались різні питання. Та здебільшого людей хвилював новий податок на нерухомість і виплати за оренду землі. На жаль, останнє питання так і залишилось без відповіді. Було підняте питання і щодо випасу худоби, якої в Жоведі залишилося не так вже й багато: 77 корів і 5 коней. Непокоїлись люди і про низьку закупівельну ціну молока у населення. А ось щодо шкільного автобуса, який підвозив дітлахів дошкільного віку до Гірська, де знаходиться дитячий садочок, Леонід Костянтинович пообіцяв зайнятись цією проблемою. Справа у тому, що під час шкільних канікул транспорт туди не їздить, і батькам доводиться вирішувати цю проблему власними силами або ж залишати дітей вдома.
Розповідали і про інше нововведення — накопичувальні пенсії, і про те, що будуть укрупнювати сільради, бо маленькі за нинішніх часів просто не мають змоги вижити. Хвилювали людей і покази електролічильників, які знімають коли і як заманеться і комусь доводиться платити за електрику чимало, а комусь взагалі рахунки не приходять. Поговорили і про інші соціальні програми, про інші сторони свого буття. Представник райуправління праці попросив людей не соромитися і звертатися за допомогою до їхньої структури. Особливо тих, хто потребує інвалідні візочки, милиці, ковіньки тощо. Наостанок виступив Андрій Анікеєнко і повідомив, що за минулий рік у Жоведі було скоєно 3 адміністративні правопорушення та 1 крадіжка.
На сході розглянули низку інших нагальних питань, затвердили нові ставки оподаткування. Схоже, люди прийшли на своє річне зібрання з надією, що їх почують, їм допоможуть.
Маргарита
ЛИТОВЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий