понедельник, 7 апреля 2014 г.

Про загальні збори і проблеми міста


29 березня в районному Будинку культури проходив сход мешканців міста Щорс. Та чи можна назвати присутність у приміщенні близько півсотні громадян - сходом?
Гадаю, що це далеко не так, адже в місті близько десяти тисяч людей.
Викликає здивування той факт, що на цьому заході присутні не побачили перших осіб району. Що це - прикрий збіг обставин чи дивна закономірність? Чому наші керманичі ігнорують своїх виборців, не бажають разом з громадою обговорити наболілі питання, намітити шляхи виходу зі складної ситуації, яка існує в нашому місті. Адже питань у людей багато, а відповідей на них поки що ніхто не дає. І якби ця відсутність була одиничною, то це б можна було якось пояснити поважною причиною, але це вже стало нездоровою традицією. Протягом багатьох років на сходах міста за все, що зроблено і не зроблено в місті, відповідає тільки міська влада, але ж є багато проблем, за вирішення яких несе відповідальність і районна. Мене, як і багатьох мешканців міста, обурює непорозуміння між двома гілками влади, адже від цього непорозуміння страждає саме місто. Якщо до обов’язків наших керівників не входить бути присутніми на сході мешканців міста, то чому тоді вони беруть участь у сільських сходах?
Чому ніхто не відновлює асфальтне покриття на ділянці від маленького ринку до залізничного переїзду, адже перед початком проведення земляних робіт виконавці повинні були взяти дозвіл у міській раді та укласти договір, який зобов’язує їх відновити за власний рахунок асфальтне покриття у зазначений термін? Чому до теперішнього часу не проведений демонтаж трибун міського стадіону, який мав завершитись ще до Нового року? Чому не опублікований звіт про надходження до бюджету коштів від продажу майна м’ясокомбінату та куди ці кошти використані? Сподіваюсь, у наступних номерах газети мешканці нашого міста зможуть отримати вичерпні відповіді компетентних посадовців.
До речі, не можу не зачепити і такої важливої в місті проблеми, як збір сміття. Сміття по місту забирають відповідні працівники житлово-експлуатаційної дільниці та доправляють на сміттєзвалище, але це стосується тільки тих домогосподарств та суб’єктів господарювання, з якими заключені відповідні договори. Тож загострюю увагу на пункті 2.10 «Правил з благоустрою міста Щорс», у яких сказано: «Власники або користувачі житлових будинків приватного сектора, індивідуальних гаражів та автокооперативів зобов’язані укладати договори на вивезення і знешкодження твердих побутових відходів з виконавцями відповідних послуг», та п. 2.17 « Юридичні та фізичні особи зобов’язані мати укладені та сплачені договори на вивезення та знешкодження твердих побутових відходів з організаціями - виконавцями послуг».
За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів законодавством України (стаття 152 КУпАП) передбачено покарання у вигляді накладення штрафу на громадян - від 340 до 1360 грн. і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від 850 до 1700 грн.
В.ВАРЛИГА,
інспектор з благоустрою міста

Комментариев нет:

Отправить комментарий