понедельник, 1 февраля 2016 г.

Соборність – означає єдність


Минулої п’ятниці група представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на чолі з в.о. голови РДА В.Радібедою, головою райради П.Мірошниченком та міським головою О.Медведьовим побували в гімназії на тематичному зібранні з нагоди Дня соборності України. Також потім в районному Будинку культури відбулися офіційні урочистості з нагоди державного свята і концерт.

Вже другий рік, як більшість нашого народу не абстрактно, а конкретно усвідомила, чим є для України ідея соборності, тобто єдності всіх українських земель. Війна, яка триває на сході країни, ведеться проти російських загарбників за право кожного українця вільно жити у рідному краї, за мир у кожному місті й селі. Через криваві бої на фронті пройшли десятки тисяч солдатів з різних областей, в тому числі – й з Чернігівської. Підтримку їм надали десятки мільйонів людей у тилу.  Своїми героїзмом, патріотизмом та єдністю вони  зупинили ворога на Донбасі, завадивши поширенню терористичної загрози на решту країни. Чимало бійців  загинули, серед них – і наш земляк Ю.Костюченко. А обов’язком кожної людини в тилу є завжди пам’ятати, скільки української крові пролилося за останні два роки. Бо зараз Україна тримається не на політиках у теплих кабінетах чи розжирілих генералах, а на тих наших співвітчизниках, які зі зброєю в руках перебувають у траншеях на передовій. Посеред засніженого степу, під обстрілами, в умовах так званого перемир’я, якого російські терористи явно не дотримуються. Однак  попри все це Україна колись таки обов’язково переможе. Треба лише вірити і зберігати єдність.
До речі
Наприкінці минулого року 109 учнів міської школи №1 взяли участь у всеукраїнській акції – написанні радіодиктанту національної єдності. Після обробки результатів з’ясувалося, що наші школярі продемонстрували хороші показники й високу активність. Тож навчальний заклад отримає від організаторів з Києва в якості заохочення подарунковий набір книжок  для бібліотеки. Подібні заходи зміцнюють поміж підростаючого покоління усвідомлення приналежності до єдиної спільноти і розуміння того, що Україна – наш рідний дім.

Комментариев нет:

Отправить комментарий